Weather Icon

Αναίσχυντος και θρασύτατος Ακάρ: «Η Ελλάδα να σωπάσει για να μην γίνει μεζές για τα συμφέροντα άλλων»

Αναίσχυντος και θρασύτατος Ακάρ: «Η Ελλάδα να σωπάσει για να μην γίνει μεζές για τα συμφέροντα άλλων»

Επίθεση εναντίον της Ελλάδας και της Γαλλίας εξαπέλυσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος αφού ανέφερε πως «για να μειωθεί η ένταση στην περιοχή της Μεσογείου, κάποιοι πρέπει να σωπάσουν», στη συνέχεια κάλεσε την ελληνική πλευρά να μη συνωμοτεί εναντίον της Τουρκίας διότι θα γίνει μεζές για τα συμφέροντα τρίτων.

Πιο αναλυτικά, ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της γειτονικής χώρας, μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης, επιτέθηκε εναντίον της Γαλλίας μετά την καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας από τον Εμ. Μακρόν αναφέροντας πως «για να μειωθεί η ένταση, κάποιοι πρέπει απλώς να σωπάσουν. Δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα, απλώς να σωπάσουν».

Παράλληλα, ο Χ. Ακάρ προειδοποίησε την ελληνική πλευρά να μην συνωμοτεί εναντίον της Τουρκίας, καθώς θα πάθει την ίδια ζημιά που έπαθε και στο παρελθόν.

«Όσοι μπαίνουν σε συνωμοσίες εναντίον της Τουρκίας, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, θα πάθουν την ίδια ζημιά που έπαθαν στο παρελθόν. Συστήνω στην Ελλάδα να σωπάσει για να μην γίνει μεζές για τα συμφέροντα των άλλων», ανέφερε μεταξύ άλλων το Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Τουρκικό ΥΠΑΜ: Οι έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται συνοδεία ναυτικών δυνάμεων

Συνέχεια στις προκλήσεις δίνει το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, καθώς με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει πως οι έρευνες των Oruc Reis και Barbaros συνεχίζονται κανονικά στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε Μαύρη Θάλασσα και ανατολική Μεσόγειο, επισημαίνοντας πως συνοδεύονται και προστατεύονται από σκάφη του πολεμικού ναυτικού.

Πιο αναλυτικά, η ανάρτησή του τουρκικού υπουργείου αναφέρει: «Τα ερευνητικά πλοία Ορούτς Ρέις και Μπαρμπαρός, τα οποία συνεχίζουν τις σεισμικές δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και τα τρυπάνια Γιαβούζ και Φατίχ, εξακολουθούν να συνοδεύονται και να προστατεύονται από τις ναυτικές δυνάμεις μας».

Φωτογραφία: AP

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube