Weather Icon

Αναφορά της Sozcu στον ηγέτη του Ινφογνώμονα: “Ο Σάββας Καλεντερίδης έβρισε τον Ερντογάν στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” !

Αναφορά της Sozcu στον ηγέτη του Ινφογνώμονα: “Ο Σάββας Καλεντερίδης έβρισε τον Ερντογάν στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” !

Αυτός που όταν υπηρετούσε στην Σμύρνη, είχε πάει στην κοιλάδα Μπεκάα της Συρίας και διασφάλισε επαφή με την ελληνική μυστική υπηρεσία ήταν ο Καλεντερίδης

Ο ΑΠΟ τον εμπιστευόταν πολύ και μεταξύ τους διαμορφώθηκε ένας ισχυρός δεσμός. Για αυτό τον λόγο, όταν πέταξε από την Αθήνα στην Κένυα και ενώ κρυβόταν στην πρεσβεία στην Κένυα, δίπλα του συνεχώς βρισκόταν ο Καλεντερίδης.

Έγραψε βιβλίο με τίτλο ¨Ο Αδερφός μου ο ΑΠΟ¨.

Πριν από 6 χρόνια το 2014 είχα γράψει την ιστορία του Καλεντερίδη.

Η κυβέρνηση μας τότε έκαμνε το άνοιγμα προς το ΠΚΚ. Έκαναν τότε το ΠΚΚ μάρτυρα κατηγορίας και τις ΤΕΔ κατηγορούμενους. Την ΜΙΤ που είχε τρελάνει δύο φορές τον Καλεντερίδη, την έβαλαν να κάτσει στο τραπέζι με τους ΠΚΚδες, λαμπρούς αξιωματικούς μας, τους έριχναν στις φυλακές ως ¨κατάσκοπους¨, ενώ απογύμνωναν τις απόρρητες στρατιωτικές αίθουσες.

Το ίδιο διάστημα έκαναν άνοιγμα προς την Ελλάδα. 95 έτη μετά από την εισβολή στην Σμύρνη, για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός ήρθε στην Σμύρνη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός μαζί με τον πρωθυπουργό του ΑΚΡ επισκέφτηκαν εκκλησία. Για πρώτη φορά μετά από 95 χρόνια μετά από την εισβολή, τελέσθηκε τελετή αγιασμού των υδάτων με πέταγμα σταυρού. Η Ελλάδα τότε πέφτει πάνω στα 18 νησιά μας που ανήκουν στην Τουρκία και εγκαθιστά εκεί στρατό. Το ΑΚΡ δεν φαινόταν πουθενά.

Για αυτό δεν τους άρεσε καθόλου που έγραψα την ιστορία του Καλεντερίδη. Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜ εν χορώ άρχισαν να μου επιτίθενται. Κάποιοι έγραψαν πως ¨Χαλάει τις σχέσεις μας με την Ελλάδα¨. Άλλοι πως ¨Θέλει να προκαλέσει πόλεμο με την Ελλάδα¨. Έγινα και ¨προδότης της πατρίδας¨. Έγραψαν πως για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα ΑΚΡ, προσπαθώ να βλάψω την ελληνοτουρκική φιλία.

Αν δεν ντρέπονταν θα έγραφαν και επιστολή συγγνώμης προς τον Καλεντερίδη !

Τα χρόνια πέρασαν και έφτασε το 2020. Τα νερά στην Αν. Μεσόγειο είναι θερμά. Πριν από 3 μέρες η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έβαλε έναν υβριστικό τίτλο. Και μάλιστα έβαλε βρισιά στα τουρκικά. Έβρισαν δημόσια τον ΠτΔ Ταγίπ Ερντογάν.

Ποιος είναι ο πιο σημαντικός αρθρογράφος της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ξέρετε;

Ο Σάββας Καλεντερίδης !

Αυτό είναι που λένε ¨Μην αδικείς τον αθώο¨…

Επειδή έγραψα για τον Καλεντερίδη, με έβρισαν

Και ο Καλεντερίδης, το γύρισε από εδώ το γύρισε από εκεί, έβρισε τον Ερντογάν !

ΠΗΓΗ: sozcu

Γιλμάζ Οζντίλ

Σχ: Μεγάλο μέρος του άρθρου που δεν μεταφράσαμε, είναι για το δίκτυο κατασκοπείας που είχε στήσει στην Σμύρνη ο Σάββας Καλεντερίδης. Και φυσικά ο αρθρογράφος τον βρίζει…

Το ενδιαφέρον που εντοπίσαμε είναι πως η ιστορία αποκαλύφθηκε, όταν η σύζυγος ενός Τούρκου αξιωματικού της αεροπορίας είδε πως ο άντρας της ξόδευε περισσότερα χρήματα από όσα ήταν ο μισθός του και για αυτό πήγε και κατήγγειλε το περιστατικό στους ανωτέρους του ως ύποπτο !

Μπράβο ρε Σάββα !

 

ΠΗΓΗ: tourkikanea.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube