Weather Icon
Ελλάδα , Εξοπλισμοί , ΗΠΑ 1 Αυγούστου 2020

Ξέρουν κάτι οι Αμερικανοί και γράφουν για παράδοση εξελιγμένων μαχητικών F-35 στην Ελλάδα;

Ξέρουν κάτι οι Αμερικανοί και γράφουν για παράδοση εξελιγμένων μαχητικών F-35 στην Ελλάδα;

Η ομάδα στρατιωτικών δεδομένων του περιοδικού Aviation Week αξιολόγησε τον αριθμό των Lockheed Martin F-35 που πιθανότατα θα παραδοθούν σε χώρες εκτός ΗΠΑ, με βάση τις δηλώσεις των κρατών που έχουν δηλώσει ότι θα αγοράσουν το αεροσκάφος. Η Ελλάδα ανήκει σε αυτές και σύμφωνα με τις προβλέψεις του έγκυρου περιοδικού, στο τέλος της δεκαετίας, η χώρα μας θα παραλάβει 12 μαχητικά F-35!

Παρότι δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάτι σχετικό από ελληνικής πλευράς (ειδικά με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση), το αμερικανικό περιοδικό συμπεριλαμβάνει τη χώρα μας στον πίνακα προβλέψεων της δεκαετίας, στον οποίον υπάρχει και η Τουρκία, αλλά με… αστερίσκο.

Θυμίζουμε πως έξι F-35 που θα παραδίδονταν στην Τουρκία έως το 2019, παρακρατήθηκαν ως κύρωση για την απόκτηση των ρωσικών S-400 από την Άγκυρα και αντ ‘αυτού θα παραδοθούν στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Η πρόβλεψη στον πίνακα αφορά την πιο ολοκληρωμένη έκδοση του F-35 σε ότι αφορά τα οπλικά συστήματα και τις πιο προηγμένες εκδόσεις ηλεκτρονικών (ραντάρ, σύστημα ΗΠ), με τις παραδόσεις των αναβαθμισμένων μαχητικών να ξεκινάνε το 2025.

www.newbreak.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube