Weather Icon

Βαρτάν Βοσκανιάν: «Το Ισραήλ δεν θέλει ενωμένο τον Λίβανο»

Βαρτάν Βοσκανιάν: «Το Ισραήλ δεν θέλει ενωμένο τον Λίβανο»

Η τραγωδία στο Λίβανο μπορεί να γίνει αιτία για την ενοποίηση των σιιτικών, σουνιτικών και χριστιανικών κοινοτήτων της χώρας, δήλωσε στο Sputnik Armenia ο επικεφαλής του τμήματος Ιρανικών Σπουδών στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Ερεβάν, Βαρτάν Βοσκανιάν.

Σύμφωνα τον πανεπιστημιακό, οι πληροφορίες σχετικά με την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού είναι αρκετά αντιφατικές, αλλά είναι σαφές, ότι πρόκειται για μια καταστροφή.

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις των Ισραηλινών ειδικών, οι οποίοι μπλέκουν στην υπόθεση τη «Χεζμπολάχ», ο Βοσκανιάν τόνισε: «Σε τέτοιες περιπτώσεις, γίνεται προσπάθεια προώθησης συμφερόντων. Δεδομένου, ότι το Ισραήλ έχει σοβαρά προβλήματα με τη «Χεζμπολάχ», προσπαθεί να την κατηγορήσει. Η Χεζμπολάχ δεν είναι μόνο μια στρατιωτική οργάνωση, αλλά είναι η πιο σημαντική οργάνωση στην πολιτική ζωή της χώρας, που εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο και άλλους τομείς».

Υπάρχουν επίσης υποψίες που κάνουν λόγο για επίθεση από το Ισραήλ. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός, ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο πρώτος που μίλησε για επίθεση (σ.σ. ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έκρινε ότι οι πολύνεκρες εκρήξεις οι οποίες συγκλόνισαν την Τρίτη την πρωτεύουσα του Λιβάνου «μοιάζουν με φρικτή επίθεση», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες). Αλλά πιθανότατα η έκρηξη οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια (σ.σ. Ειδικοί είχαν προειδοποιήσει: Αν το νιτρικό αμμώνιο δεν μετακινηθεί “θα ανατινάξει τη Βηρυτό).

Διαβάστε τη συνέχεια στο el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube