Weather Icon
Ελλάδα , ΗΠΑ , Τουρκία 24 Αυγούστου 2020

Τζον Συτιλίδης: Κύρια προτεραιότητα των ΗΠΑ η πρόληψη μιας ελληνοτουρκικής σύγκρουσης

Τζον Συτιλίδης: Κύρια προτεραιότητα των ΗΠΑ η πρόληψη μιας ελληνοτουρκικής σύγκρουσης

Η συμπεριφορά της Τουρκίας καθιστά την περιφερειακή δυναμική της Ανατολικής Μεσογείου ιδιαίτερα περίπλοκη και ολοένα και πιο επικίνδυνη, επισημαίνει στο CNN Greece ο Τζον Συτιλίδης, γεωπολιτικός και διπλωματικός σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. 

Παρατηρεί επίσης ότι η ΕΕ δεν μπορεί να καταλήξει σε μια συνεκτική περιφερειακή στρατηγική που να εξισορροπεί μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας, ενώ τονίζει ότι η κύρια προτεραιότητα των ΗΠΑ είναι η πρόληψη μιας ελληνοτουρκικής στρατιωτικής σύγκρουσης.

Ο ελληνικής καταγωγής Αμερικανός ειδικός εξηγεί ότι το Κογκρέσο έχει αξιολογήσει το θέμα ως ‘επείγον’ καθώς οι σχέσεις του με την Ελλάδα, την Τουρκία και την Κύπρο, που είναι όλοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, είναι σημαντικές. Οι ΗΠΑ στηρίζουν τον διάλογο μεταξύ των χωρών με στόχο την κατάληξη μιας συμφωνίας βάσει του διεθνούς δικαίου.

Όμως συνεχίζει λέγοντας ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει παράλληλα και άλλα προβλήματα.

CNN Greece 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube