REAL TIME |

Weather Icon

Τους Έλληνες στρατιωτικούς φοβούνται οι Τούρκοι: Τους πολιτικούς τους έχουν “δεδομένους”…

Τους Έλληνες στρατιωτικούς φοβούνται οι Τούρκοι: Τους πολιτικούς τους έχουν “δεδομένους”…

Του Γιώργου Χαρβαλιά

Δεν κατάλαβα, ειλικρινά, γιατί χαρήκαμε με την δεύτερη διορθωτική δήλωση ενός συνταξιούχου ναυάρχου που επωμίζεται ρόλο «σύμβουλου εθνικής ασφαλείας» και δεσμεύθηκε ότι αν δεχτεί επίθεση η Κύπρος από τους Τούρκους, θα σπεύσουμε στο πλευρό της.

Σιγά τα ωά! Δηλαδή τι έπρεπε να πει; Ότι θα κοιτάμε με τα κιάλια από μακριά; Θα του ξηλώναμε τα γαλόνια επί τόπου.

Το ζήτημα δεν είναι τι θα κάνουμε αν δεχτεί επίθεση η Κύπρος, αλλά το τι κάνουμε (α) για να μην δεχτεί επίθεση και (β)για να μην απωλέσει ντε φάκτο την εθνική κυριαρχία της.

Τι κάνουμε επίσης για να μην δεχτεί επίθεση η Ελλάδα και να μην έρθει αντιμέτωπη με πρόκληση αμφισβήτησης εδαφικής ή θαλάσσιας κυριαρχίας που θα την αναγκάσει να απαντήσει με πραγματικά πυρά.
Αυτά τα ερωτήματα έπρεπε να μας απασχολούν και όχι οι πριμαντονισμοί του κάθε «εν αποστρατεία» που βγαίνει στα κανάλια, τη μία μέρα λέει έτσι και την άλλη γιουβέτσι.

Δυστυχώς στα ερωτήματα αυτά που προανέφερα, η απάντηση είναι ότι οι κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων πανηγυρικά και η σημερινή, δεν κάνουν τίποτα για να θωρακίσουν την χώρα και να βελτιώσουν την δυνατότητα της ελληνικής αποτροπής. Μυξοκλαίνε ότι δεν φτάνουν τα λεφτά και προσβλέπουν στην βοήθεια των Ευρωπαίων, που άμα ποτέ έρθει η κακιά η ώρα, να μου θυμηθείτε, δεν θα βγαίνουν ούτε στα τηλέφωνα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο hellasjournal.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube