Weather Icon
Ισλάμ , Τουρκία 6 Αυγούστου 2020

Τούρκος Στρατηγός δολοφονήθηκε επειδή αποκάλυψε τη χρηματοδότηση του Κατάρ στους τρομοκράτες του ISIS μέσω Τουρκίας

Τούρκος Στρατηγός δολοφονήθηκε επειδή αποκάλυψε τη χρηματοδότηση του Κατάρ στους τρομοκράτες του ISIS μέσω Τουρκίας

Ο πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών Της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων της Τουρκίας (OKK) διέταξε τη δολοφονία ενός από τους διοργανωτές του πραξικοπήματος του 2016, επειδή φέρεται να είχε γνώση της παράνομης χρηματοδότησης των τζιχαντιστικών ομάδων από το Κατάρ στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, κατέθεσε Τούρκος συνταγματάρχης ο οποίος εργαζόταν για το (OKK) σε δικαστική διαδικασία, ανέφερε την Παρασκευή ο ιστότοπος Nordic Monitor.

“[Ο Υποστράτηγος Σεμίχ Τερζής] γνώριζε πόσο μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης που παραδόθηκε [στην Τουρκία] από το Κατάρ με σκοπό την αγορά όπλων και πυρομαχικών για την αντιπολίτευση της Συρίας. Γνώριζε ακόμα και το ποσά που λάμβαναν δημόσιοι αξιωματούχοι της Τουρκίας για να εξυπηρετήσουν αυτούς τους σκοπούς”, δήλωσε ο Συνταγματάρχης Φιράτ Αλάκους.

Ο Τερζής αναφέρθηκε πως το 2016 ότι ήταν ένας από τους διοργανωτές πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αλάκους ανέφερε ότι η υπόθεση του Κατάρ δεν ήταν το μοναδικό παράδειγμα για το πώς εξελίχθηκε το οικονομικό μόσχευμα μετά τις νομισματικές μεταφορές στην Τουρκία με σκοπό την χρήση τους στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, ανέφερε το Nordic Monitor.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σουηδίας, ο Αλάκους κατέθεσε στο 17ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Άγκυρας στις 20 Μαρτίου 2019….

Ο Τερζής “γνώριζε ποιοι δημόσιοι αξιωματούχοι βοηθούσαν στο λαθρεμπόριο όπλων στη Συρία και για ποιο σκοπό”, ανέφερε.

“[Η δολοφονία του Τερζή] είχε να κάνει με μια παγίδα που επινόησε ο Ζεκάι Ακσακαλί, ο οποίος δεν ήθελε να βγουν στο φως τέτοια γεγονότα”, πρόσθεσε.

Ο Υποστράτηγος Ζεκάι Ακσακλάλι επέβλεψε το OKK τη στιγμή της δολοφονίας του Τερζή και έχει πλέον γίνει “κερδοσκόπος” του συριακού εμφυλίου πολέμου, σύμφωνα με το Nordic Monitor.

Ο Αλάκους δήλωσε: “[Ο Τερζής] γνώριζε ποιος στην κυβέρνηση συμμετείχε σε επιχείρηση λαθρεμπορίου πετρελαίου από τη Συρία, πώς μοιράζονταν τα κέρδη και σε ποιες δραστηριότητες συμμετείχαν”.

Ο Τερζής γνώριζε επίσης ότι η τουρκική κυβέρνηση παρείχε ιατρική περίθαλψη στην Τουρκία σε ένοπλες ριζοσπαστικές  ομάδες του ΙSIS μεταμφιεσμένες σε μετριοπαθή στρατεύματα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ανέφερε. Ισχυρισμοί Τούρκων αξιωματούχων που διασφάλιζαν δωροδοκίες σε αντάλλαγμα για παροχή υπηρεσιών στο ISIS τέθηκαν στη μαρτυρία του δικαστηρίου.

Mετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

www.jihadwatch.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube