REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , Τουρκία 21 Αυγούστου 2020

Τουρκικά F-16 έριξαν «flares» για να γλιτώσουν με αναθυμιάσεις

Τουρκικά F-16 έριξαν «flares» για να γλιτώσουν με αναθυμιάσεις

Παιχνίδι για γερά νεύρα στο Αιγαίο.

Οι ελιγμοί και τα συνεχή επεισόδια μεταξύ ελληνικών και τουρκικών F-16, ανάγκασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο τουρκικά αεροσκάφη να εκτοξεύσουν φωτοβολίδες ασφαλείας, ενώ ένα από αυτά φέρεται να γύρισε σχεδόν χωρίς καύσιμα, πετώντας ουσιαστικά με αναθυμιάσεις για να προσγειωθεί στο πλησιέστερο τουρκικό αεροδρόμιο.

Συνεχίζονται καθημερινά οι τουρκικές προκλήσεις στην Αιγαίο και στον βυθό και στον αέρα με τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και να απαντούν καταλλήλως

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ή νέα τουρκική πρόκληση αυτή την φορά ήρθε από τον βυθό με το ελληνικό πολεμικό ναυτικό τελικά να να επικρατεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουρκικό υποβρύχιο εντοπίστηκε όχι μια, αλλά πάνω από τρεις φορές, από φρεγάτα και ελικόπτερο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στο στενό μεταξύ Εύβοιας και Σκύρου. Ο διοικητής του υποβρυχίου, επιχείρησε να αλλάξει θέση, αλλά από τα σόναρς του ελληνικου πολεμικού ναυτικού, εντοπίστηκε ξανά το στίγμα του. 

Όμως και στον αέρα συνεχίστηκαν οι προκλήσεις στο Κεντρικό Αιγαίο με σκληρές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών F-16. Μάλιστα οι ελιγμοί και τα συνεχή επεισόδια μεταξύ ελληνικών και τουρκικών F-16 ανάγκασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο τουρκικά αεροσκάφη να εκτοξεύσουν φωτοβολίδες ασφαλείας, ενώ ένα από αυτά φέρεται να γύρισε σχεδόν χωρίς καύσιμα, πετώντας ουσιαστικά με αναθυμιάσεις για να προσγειωθεί στο πλησιέστερο τουρκικό αεροδρόμιο. 

Στο μεταξύ το Ορούτς Ρέις βρίσκεται μαζί με τη φρεγάτα Κεμαλ Ρέις που υπέστη ζημιές μετά την πρόσκρουση με τη φρεγάτα Λήμνος, εντός της ελληνικής ΑΟΖ . Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, δημοσίευσε αυτές τις φωτογραφίες για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Άλλωστε οι πέντε μέρες που έλειπε η φρεγάτα από τη συνοδεία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους ήταν αρκετές για να επισκευαστούν οι ζημιές.

Τέλος, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε τηλεφωνικές επαφές με τους ομολόγους του σε Αίγυπτο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησε με τον Αιγύπτιο υπουργό Άμυνας για τη διεξαγωγή κοινής άσκησης στο πολεμικό Ναυτικό.

www.enoplos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube