Weather Icon
Ελλάδα , Ισραήλ 30 Αυγούστου 2020

Το ισραηλινό δόγμα επιβίωσης! Ο Ελληνισμός πρέπει να κινηθεί ανάλογα;

Το ισραηλινό δόγμα επιβίωσης! Ο Ελληνισμός πρέπει να κινηθεί ανάλογα;

Δύο παραδείγματα σοβαρών κρατών με στιβαρούς και διορατικούς ηγέτες. Πρώτον, η Σιγκαπούρη, την οποία ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γ. Βασιλείου, είχε ως υπόδειγμα αλλά δεν μπόρεσε να την κάνει παράδειγμα: Τρεις φωτισμένοι άνθρωποι – ένας πολιτικός, ένας φιλόσοφος και ένας οικονομολόγος – αποφάσισαν να δημιουργήσουν κράτος. Και έχτισαν τη Σιγκαπούρη (έκτασης όση και η επαρχία Πάφου, 725,7 τ. χλμ) ως έναν από τα πιο ραγδαία αναπτυσσόμενα κράτη στον κόσμο, με κατά κεφαλήν εισόδημα πέραν των 88.000 δολαρίων!

ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ
ΠΗΓΗ: APOPSEIS

Δεύτερον, το Ισραήλ. Οι Εβραίοι υπέστησαν ασύλληπτο ολοκαύτωμα από το ναζιστικό τέρας. Τι αποφάσισαν από την επομένη της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας τους, το 1948; Never again! Δηλ. δεν θα επέτρεπαν σε κανέναν να τους προκαλέσει ξανά τόσης έκτασης πόνο και θάνατο. Αντιμετώπισαν νικηφόρα τρεις αραβικούς στρατούς και απέκτησαν πυρηνική ισχύ και ισχυρό στρατό.

Δημιούργησαν πολεμική βιομηχανία, επένδυσαν στην τεχνολογία, καλλιέργησαν μαχητικό πνεύμα στους πολίτες ώστε όλοι, άνδρες και γυναίκες, να υπηρετούν ένστολα και ένοπλα την πατρίδα τους. Ποιο είναι το ισραηλινό δόγμα εθνικής και βιολογικής επιβίωσης; Το κωδικοποίησε ξανά πρόσφατα ο πρωθυπουργός της χώρας, Νετανιάχου: «Ειρήνη από θέσεως ισχύος, όχι αδυναμίας» (Nave Dromi: «Strength Is the Means, Victory Is the End», Arutz Sheva,18.8 2020). Πού στηρίζεται; Σε ισχυρή οικονομία, ισχυρή διπλωματία και, φυσικά, σε πανίσχυρο στρατό. Το Ισραήλ απέκτησε έναν από τους πιο ισχυρούς και τεχνολογικά προηγμένους στρατούς στον κόσμο επειδή οι ηγέτες του μεταποίησαν σε πράξη την απόφασή τους να επιβιώσουν στη γη των πατέρων τους.

Ποιο είναι το «δόγμα» Αθήνας και Λευκωσίας έναντι του αδίστακτου γενοκτόνου Τούρκου; Υποχωρήσεις, παραχωρήσεις και ασταμάτητος κατευνασμός με την φρούδα ελπίδα εξημέρωσης του τουρκικού θηρίου. Οι ηγέτες του Ελληνισμού δεν μελέτησαν τον Θουκυδίδη και δεν διδάχτηκαν τίποτε από το επαίσχυντο Σύμφωνο του Μονάχου. Μόλις πρόσφατα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο ΥπΕξ, Ν. Χριστοδουλίδης, ανακάλυψαν αυτό που ο γράφων και μερικοί άλλοι αναλυτές εδώ και πάρα πολλά χρόνια αναλύουμε: Ο κατευνασμός της Τουρκίας, από την Ελλάδα, την Κύπρο και από την ΕΕ, δοκιμάστηκε και απέτυχε. Παταγωδώς! Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube