Weather Icon
ΠΦΑ 19 Αυγούστου 2020

Το «αμάρτημα» του Πρίντεζη

Το «αμάρτημα» του Πρίντεζη
(δημοσιεύεται στην “ΕΣΤΙΑ” 19.08.2020)
Μέχρι χθες γνωρίζαμε τον Γιώργο Πρίντεζη ως ένα εξαίρετο καλαθοσφαιριστή, με πολυετή προσφορά υψηλού επιπέδου στον Ολυμπιακό και στην Εθνική μας Ομάδα. Παρ’ ότι αθλητής του «προαιώνιου εχθρού», ακόμη και εμείς, οι εκ γενετής Παναθηναϊκοί, θαυμάζουμε ειλικρινά τις αναμφισβήτητες ικανότητές του, την συνέπειά του, την μαχητικότητά του, το ήθος του και την εν γένει παρουσία του στους αγωνιστικούς χώρους, στους οποίους αποτελεί λαμπρό υπόδειγμα αγωνιστικής αξίας και αθλητικής παιδείας για τους νεότερους αθλητές.
Από χθες, μάθαμε τον Γιώργο Πρίντεζη και ως στόχο της αριστερόστροφης αλητείας του διαδικτύου: Εκείνων δηλαδή των συμπλεγματικών αργόσχολων και μανιοκαταθλιπτικών υπανθρώπων που, χωμένοι στην ασφαλή προστασία, που τους προσφέρει η διαδικτυακή ανωνυμία τους, αισθάνονται να αναπτύσσεται ο ανύπαρκτος ανδρισμός τους, υβρίζοντας και λοιδορώντας ό,τι ενοχλεί την αφυδατωμένη και αρρωστημένη σκέψη τους.
Ανήμερα της εορτής της Παναγίας, ο Γιώργος αισθάνθηκε την ανάγκη να διατυπώσει στο instagram τις ευχές του, γράφοντας: «Η Παναγιά μας, Π.Θ.Ο., Χρόνια Πολλά»! Αυτό ήταν!
Τα ασυγκράτητα «δημοκρατικά» αισθήματα ενός βορβορώδους υποκόσμου, που άγεται και φέρεται από ακατάσχετο μίσος, απύθμενη αγραμματοσύνη και αθεράπευτα «προοδευτικά» συμπλέγματα, εκδηλώθηκαν! Το διαδικτυακό «λαϊκό δικαστήριο» έσπευσε να τον χαρακτηρίσει ως «χουντικό», «φασιστάρι», «ναζιστή» και ό,τι άλλο σχετικό η νοσηρή φαντασία του μπόρεσε να ξεστομίσει.
Ο λόγος; Η αναφορά στην Πατρίδα, την Θρησκεία και την Οικογένεια (Π.Θ.Ο.) αποτελεί, γι’ αυτούς τους ανόητους και παρακμιακούς «ιδεολόγους» της «πολιτικής ορθότητας», που, εν τούτοις θαυμάζουν ακόμη τον Στάλιν, τον Μάο, ή τον Τσε, ατράνταχτη απόδειξη αιώνιας ενοχής και λόγο αμετάκλητης καταδίκης, που επιβάλλει την φθονερή ετυμηγορία της σαλεμένης «αυθεντίας» τους…
Δηλαδή, κατά την άποψη αυτών των παθολογικά ανοήτων, εάν κάποιος αληθινός φασίστας μιλήσει για τον Διονύση Σαββόπουλο, τα Καλάβρυτα, ή την ΑΕΚ, όποιος στη συνέχεια κάνει το «λάθος» να το επαναλάβει, αυτομάτως και με την «έγκριση» αυτών των «φωστήρων», γίνεται και αυτός φασίστας!
Στην πραγματικότητα, εκείνο που ενοχλεί αυτά τα σκουριασμένα απομεινάρια ολοκληρωτικών αντιλήψεων δεν είναι η απέχθεια για τα αντιδημοκρατικά και αυταρχικά καθεστώτα, όπως υποκριτικότατα θέλουν να εμφανισθούν. Αυτό που τους ενοχλεί και τους εκνευρίζει σε βαθμό πνιγηρής απελπισίας είναι η διαπίστωση ότι, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού εξακολουθεί, παρά την δική τους αγωνιώδη προσπάθεια, να λατρεύει την Πατρίδα του (και όχι την πατρίδα των πατρίδων…), να σέβεται την Θρησκεία του (και όχι τους θεούς τύπου Βελουχιώτη και Ζαχαριάδη…) και να προστατεύει την Οικογένειά του, έστω και αν γι’ αυτό κάποιοι, δήθεν ανοικτόμυαλοι, τον θεωρούν οπισθοδρομικό και σκοταδιστή…
Με αυτά τα δεδομένα ο αξιοπρεπής, σεμνός και υποδειγματικός αθλητής Γιώργος Πρίντεζης «αμάρτησε» ασυγχώρητα: «πληρώνει» την αγάπη του για την Πατρίδα, την Πίστη του στην Παναγία, την αφοσίωσή του στην Οικογένεια! Και όλα αυτά την ίδια στιγμή, που ένας ξεδιάντροπος θεομπαίχτης, που δεν έχει νυμφευθεί την σύντροφό του, που δεν έχει βαπτίσει τα παιδιά του, που έχει διακηρύξει δημοσίως ότι είναι άθεος και το καμαρώνει, έσπευσε να δηλώσει, χωρίς στοιχειώδη συναίσθηση της υποκρισίας του:
«Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα. Τη Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και σκέπει τους αδικημένους. Που συγχωρεί και δεν τιμωρεί, και το όνομά της βρίσκεται στα χείλη όσων αισθάνονται ότι έχουν την ανάγκη της…Στις σκοτεινές μέρες που περνάμε, με την υγειονομική και την οικονομική κρίση, αλλά και με τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της πατρίδας μας, χρειαζόμαστε όλες και όλοι το κουράγιο, την ελπίδα, το φως, που η πίστη καθενός, αλλά και ο σεβασμός στην πίστη καθενός, στις παραδόσεις και στη λαϊκή ψυχή, μπορούν να προσφέρουν».
Θα μπορούσε να φαντασθεί κανείς ότι η δήλωση αυτή προέρχεται από κάποιον βαθύτατα «συντηρητικό» ιεράρχη, αν δεν είχε πληροφορηθεί τον «εμπνευστή» της, που δεν είναι άλλος από τον Τσίπρα!…
Και το διαδίκτυο, με επί κεφαλής τον ασύγκριτο Καρανίκα πήρε φωτιά! Για να θαυμάσει την …ευφυία του ηγέτη, την πολιτική του ευλυγισία, την ευφάνταστη προσαρμογή του στην πραγματικότητα, την άνεσή του να ομιλεί χωρίς ίχνος ντροπής, με δήθεν σεβασμό και ευλάβεια για όσα στην πραγματικότητα μισεί και πολεμά!…
Έστω και αν η μονολιθική και ιδεολογικά αγκυλωμένη στον 19ο αιώνα νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα σ’ αυτή την ανεπανάληπτη έκρηξη θρησκευτικού πάθους του ηγέτη του, το γεγονός παραμένει:
Για κάποιους ολιγόνοες θαυμαστές σκουριασμένων «αληθειών», που για δεκαετίες ταλαιπώρησαν την ανθρωπότητα, ο Τσίπρας είναι «γνήσιος» δημοκράτης και ο Πρίντεζης «αποκρουστικός» φασίστας!…
Θα μπορούσαμε να πούμε: Άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι λέγουσι! Επειδή οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι σε θέση να καταλάβουν, ας πούμε απλά: Καληνύκτα!…

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube