REAL TIME |

Weather Icon

Τιμή και δόξα στους μαχητές του Γράμμου

Τιμή και δόξα στους μαχητές του Γράμμου

Η ελληνική Αριστερά έχει κατασκευάσει έναν μύθο, πως ο ΔΣΕ ήταν συνέχεια της εθνικής αντίστασης και πως ταγματασφαλίτες, δωσίλογοι κ.λπ. νίκησαν το 1949 τις «δυνάμεις της προόδου» και επικράτησε η «αντίδραση». Η αλήθεια είναι πως το ΚΚΕ από το 1942 είχε αποφασίσει την πραξικοπηματική κατάληψη της εξουσίας μετά την ήττα του Άξονα.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη*

Καπηλευόμενοι τον εθνικό αγώνα δημιούργησαν μια μεγάλη ένοπλη δύναμη, τον ΕΛΑΣ, στην οποία εγκλώβισαν και λέρωσαν με αδερφικό αίμα πολλούς πατριώτες. Ξόδεψαν πολύ περισσότερες σφαίρες κατά Ελλήνων, παρά κατά των δυνάμεων κατοχής. Οι Γερμανοί που πέθαναν από αρρώστιες, ατυχήματα και αυτοκτονίες ήταν περισσότεροι από τους πεσόντες από δράση των ανταρτών.

Ωραίες οι φωτογραφίες με τα σταυρωτά φυσεκλίκια (τελαμώνες), αλλά οι σφαίρες που περιείχαν ξοδεύτηκαν εν πολλοίς κατά αθώων που είχαν την ατυχία να έχουν συγγενή στρατιωτικό, χωροφύλακα, αστυνομικό ή απλό πολίτη, που αρνήθηκαν να ενταχθούν στο ΕΑΜ ΕΛΑΣ, ανήκαν σε άλλες αντιστασιακές μη κομμουνιστικές οργανώσεις ή ήταν αστοί, κτηματίες, επιστήμονες εθνικών φρονημάτων ή απλά θύματα προσωπικής ζηλοφθονίας για τους πιο απίθανους λόγους.

Τον Δεκέμβριο του 1944 το ΚΚΕ αποπειράθηκε ένοπλο πραξικόπημα, ηττήθηκε και αποπειράθηκε νέο γύρο το 1946-1949, όπου συνετρίβη, με τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, που ούτε Δημοκρατικός ήταν ούτε Στρατός αλλά ούτε Ελληνικός. Λόγω της δολοφονικής αγριότητάς τους στον πρώτο γύρω, στα Δεκεμβριανά, με το αίσχος της ομηρίας και των ομαδικών εκτελέσεων αιχμαλώτων, που τα συνέχισε ο ΔΣΕ, προσθέτοντας μια πρακτική που μόνο οι Τούρκοι είχαν εφαρμόσει, το παιδομάζωμα, στα οποία ήρθε να προστεθεί η προδοτική απόφαση της Ε’ Ολομέλειας στους Ψαράδες Πρεσπών, υπέρ Μακεδονικού Κράτους που θα συμπεριελάμβανε ελληνικά εδάφη, απομονώθηκαν από την ελληνική κοινωνία. Το προσωνύμιο Εαμοβούλγαροι τους το έβγαλε ο λαός και όχι κάποιο κέντρο προπαγάνδας.

Όταν έπεφτε ο Γράμμος, το 75% των συμμοριτών ήταν σλαβόφωνοι αποσχιστές του ΝΟΦ, γιατί ήταν η μόνη εφεδρεία που είχε μείνει στον Ζαχαριάδη. Αυτό το γραμμάτιο πήγε να ξοφλήσει ο Τσίπρας, στο ίδιο μέρος με την επαίσχυντη συμφωνία. Τα σλάβικα συνθήματα στους τοίχους του καταληφθέντος Αρχηγείου των στασιαστών βοούν για του λόγου το αληθές, μαζί με τη δημιουργία «σλαβομακεδονικών» μονάδων, η μία υπό τη διοίκηση του Φλωράκη και τη συμμετοχή των ΝΟΦιτών στην ηγεσία των προδοτών.

Για τη συνέχεια newsbreak

 

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube