REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , ΗΠΑ 26 Αυγούστου 2020

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Τραμπ για Αν. Μεσόγειο

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Τραμπ για Αν. Μεσόγειο

Με τον κ. Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε τηλεφωνικά απόψε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου ρων Ηνωμένων Πολιτειών.

Αντικείμενο της συνομιλίας, όπως έγινε γνωστό, ήταν η συζήτηση επί των τελευταίων εξελίξεων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης «ευχαρίστησε τον κ. Trump για το ενδιαφέρον του και για την επικοινωνία η οποία έγινε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος».

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο πρωθυπουργός «έθεσε το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες».

www.kathimerini.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube