Weather Icon
Λιβύη , Μάλτα , Τουρκία 6 Αυγούστου 2020

Τι έγινε; Η Τουρκία, μετά τη Λιβύη και την Αλβανία, εξαγόρασε και τη Μάλτα; Κοινή επίσκεψη Τσαβούσογλου ΥΠΕΞ Μάλτας στην Τρίπολη της Λιβύης

Τι έγινε; Η Τουρκία, μετά τη Λιβύη και την Αλβανία, εξαγόρασε και τη Μάλτα; Κοινή επίσκεψη Τσαβούσογλου ΥΠΕΞ Μάλτας στην Τρίπολη της Λιβύης

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu, ο οποίος πήγε στη Λιβύη μαζί με τον ομόλογό του από τη Μάλτα, Evarist Bartolo, είπε: “Αν και δεν υπάρχει επίσημα κήρυξη κατάπαυσης του πυρός, υπάρχει μια ηρεμία στα μέτωπα της Λιβύης”.

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu και ο υπουργός Εξωτερικών της Μάλτας, Evarist Bartolo, έγιναν δεκτοί από τον πρωθυπουργός της Λιβύης Σαράζ.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu είχε συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Σαράζ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Τρίπολη της Λιβύης.

Ο Evarist Bartolo, ο Μαλτέζος ομόλογός του Çavuşoğlu, παρευρέθηκε επίσης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Προεδρικού Συμβουλίου στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην κρίση της Λιβύης και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την πολιτική λύση της κρίσης.

Κάνοντας δήλωση μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Çavuşoğlu είπε:

“Οι Ευρωπαίοι δεν τους θέλουν στην Ευρώπη, αλλά υπάρχουν μετανάστες που έχουν έρθει στις λυβικές ακτές από το νότο της Λιβύης. Η Λιβύη είναι μια χώρα που η Τουρκία καταλάβει καλύτερα από τον καθέναν στο θέμα των μεταναστών. Το Υπουργείο Εσωτερικών μας έδωσε δύο ταχύπλοα στη Λιβύη για να αντιμετωπίσουν το θέμα αυτό. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει επίσης να υποστηρίξει τη Λιβύη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΕΕ δεν τηρεί τον λόγο της και δεν εφαρμόζει αυτά που έχουν συμφωνηθεί, ακόμη και αν έχει υπογράψει συμφωνία.”

Συνεχίζοντας ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε:

“Αν και δεν υπάρχει επίσημη κατάπαυση του πυρός, υπάρχει ακόμα κάποια ηρεμία στο έδαφος. Οι άνθρωποι, ο λαός, περιμένουν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους. Οι άνθρωποι που ζουν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης έχουν προσδοκίες. Όπως ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο Πρόεδρος μας είναι ηγέτης που προέρχεται από την τοπική αυτοδιοίκηση και αντιλαμβάνεται τα ζητήματα αυτά. Υπάρχουν προβλήματα με τα θέματα της ενέργειας. Επίσης, συζητήσαμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη.”

Πάντως προκαλεί εντύπωση η προσέγγιση που έχει πετύχει η Τουρκία με τη Μάλτα, το τελευταίο διάστημα, που θυμίζει μια εξαγορασμένη χώρα από την Άγκυρα. Σημειώνεται ότι πολλοί Τούρκοι πλοιοκτήτες, ανάμεσεσά τους οι γιοί του πρώην πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ και του ίδιου του Ερντογάν, έχουν ως βάση των ναυτιλιακών τους εταιρειών τη Μάλτα. Και μιλάμε για πολλά λεφτά, πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Μιλάμε για πολλά δις.

Πηγή: artigercek.com

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube