Weather Icon
Ελλάδα , Τουρκία 11 Αυγούστου 2020

Συρίγος: Το πάει στα άκρα ο Ερντογάν… για αρχή, τουλάχιστον, θα είμαστε μόνοι

Συρίγος: Το πάει στα άκρα ο Ερντογάν… για αρχή, τουλάχιστον, θα είμαστε μόνοι

Η Ελλάδα θα είναι μόνη της τουλάχιστον στο αρχικό στάδιο αναχαίτισης των σχεδίων του Ερντογάν εκτίμησε ο βουλευτής της ΝΔ, διεθνολόγος Άγγελος Συρίγος. Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε ότι ο Ερντογάν ενοχλείται επειδή η Ελλάδα παίρνει πρωτοβουλία και ανατρέπει τη μεγάλη εικόνα που είχε η Τουρκία για την επικυρίαρχο χώρα της Ανατολικής Μεσογείου, εκτιμώντας ότι «ο Ερντογάν έχει πάρει τις αποφάσεις του».

«Το ότι βγάζει πλοίο για σεισμογραφική έρευνα δείχνει ότι το πάει στα άκρα» ανέφερε ο κ. Συρίγος. «Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση. Στην 21 Ιουλίου προσπάθησε να μας αιφνιδιάσει εκδίδοντας Navtex, αλλά τώρα προχωρά συνειδητά σε αυτές τις ενέργειες ξέροντας ότι θα είμαστε στην περιοχή και τη γερμανική παρέμβαση δείχνει δηλαδή ότι είναι οριστική απόφαση να προχωρήσει σε παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Ο Ερντογάν έχει πάρει τις αποφάσεις του, προχώρα με αποφασιστικότητα στο σχέδιο της 21ης Ιουλίου» προειδοποίησε.

Τα όρια της Navtex είναι πολύ συγκεκριμένα, σταματάνε 150 – 200 μέτρα πριν τα όρια της ελληνοαιγυπτιακή συμφωνίας. Σύμφωνα με τον βουλευτή, η Τουρκία «έχει αλλάξει πίστα», δεν την ενδιαφέρει τόσο η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, αλλά να αποδείξει ότι είναι επικυρίαρχος χώρα στην Αν. Μεσόγειο, οπότε ενοχλείται από την ελληνοαιγυπτιακή πρωτοβουλία». ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube