REAL TIME |

Weather Icon

Στην Ελλάδα ο υποψήφιος ηγέτης του κόμματος της Μέρκελ, Άρμιν Λάσετ – Συνάντηση με Μητσοτάκη

Στην Ελλάδα ο υποψήφιος ηγέτης του κόμματος της Μέρκελ, Άρμιν Λάσετ – Συνάντηση με Μητσοτάκη
Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με Μητσοτάκη, Δένδια και Κουμουτσάκο.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό του γερμανικό ομόσπονδου κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ, θα έχουν σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Δένδιας και ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο τετραήμερης επίσκεψης του Άρμιν Λάσετ στην Ελλάδα.

Η πρώτη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 10:30 με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 12:00.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί στις 15:00 με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε – και δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη» είχε διαμηνύσει ο κ. Λάσετ, ενόψει της επίσκεψης στη χώρα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Λάσετ θα συνοδεύεται από τον υπουργό για Παιδιά, Οικογένεια, Πρόσφυγες και Ενσωμάτωση της κυβέρνησής του, Γιοάχιμ Σταμπ, καθώς η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία συμμετέχει ήδη στην υποδοχή ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Άρμιν Λάσετ θα βρεθεί και στη Λέσβο όπου θα συναντηθεί με τους αρμόδιους για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και εκπροσώπους οργανώσεων παροχής βοήθειας, ενώ θα επισκεφθεί και τα εν λόγω κέντρα «προκειμένου να σχηματίσει προσωπική άποψη για την κατάσταση επιτόπου».

Τέλος, θα έχει συνάντηση με αστυνομικούς από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία οι οποίοι υπηρετούν επί του παρόντος στις δυνάμεις της FRONTEX που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι ο κ. Λάσετ είναι και υποψήφιος για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube