Weather Icon

Στα βήματα της Ελλάδας η Σερβία σύμφωνα με τη FAZ: «Ολοκληρώνει την περίφραξη των Βαλκανίων»

Στα βήματα της Ελλάδας η Σερβία σύμφωνα με τη FAZ: «Ολοκληρώνει την περίφραξη των Βαλκανίων»

Ρεπορτάζ στη Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρεται στις προθέσεις της Σερβίας να κατασκευάσει φράχτη με στόχο να παρεμποδίσει την παράτυπη μετανάστευση.

Ο αρθρογράφος Μίχαελ Μάρτενς εξιστορεί την πρόσφατη κατασκευή φραχτών στα Βαλκάνια υπενθυμίζοντας την περίπτωση της Ελλάδας και γράφει: «Η Σερβία ολοκληρώνει την περίφραξη των Βαλκανίων. Όλα ξεκίνησαν με την Ελλάδα, η οποία διασφάλισε με ένα φράχτη ένα τμήμα των μακρών χερσαίων συνόρων της με την Τουρκία στη Θράκη, εκεί όπου ο ποταμός Έβρος σχηματίζει ένα φυσικό φράγμα σε μεγάλες εκτάσεις.

Αυτό έγινε «προκειμένου να αποτραπεί η παράνομη μετανάστευση», όπως ειπώθηκε τον Ιανουάριο του 2011 από την Αθήνα. Έτσι το παρουσίασε η κυβέρνηση του Σοσιαλδημοκράτη Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ρητώς είχε αναφέρει ότι είχε ως πρότυπο τον αμερικανικό φράχτη με το Μεξικό. Ο ελληνικός φράχτης επεκτάθηκε σταδιακά αργότερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κυβέρνησε από το 2014 έως το 2019, επέμεινε επίσης σε αυτόν. Το 2013 η Βουλγαρία αποφάσισε να εξασφαλίσει και τα δικά της σύνορα με την Τουρκία με έναν φράχτη. Ένα πρώτο τμήμα μήκους 30 χιλιομέτρων χτίστηκε το 2014, αργότερα προστέθηκαν επεκτάσεις. Ακολούθησε η Ουγγαρία το καλοκαίρι του 2015».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube