Weather Icon
Συρία , Τουρκία 25 Αυγούστου 2020

Σε εξέλιξη προετοιμασίες πολέμου στο Idlib-Επιχειρήσεις εκκαθάρισης των συμμάχων της Άγκυρας από τον Συριακό Στρατό

Σε εξέλιξη προετοιμασίες πολέμου στο Idlib-Επιχειρήσεις εκκαθάρισης των συμμάχων της Άγκυρας από τον Συριακό Στρατό

Ρωσοτουρκική περίπολος στην Ιντλίμπ δέχθηκε βομβοστική επίθεση την περασμένη Δευτέρα. Δεν υπήρξαν θύματα, ωστόσο, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανησύχησε για τις συνεχόμενες επιθέσεις και αποφάσισε να λάβει μέτρα ως αντίποινα για τις δράσεις των Ισλαμιστών που υποστηρίζει η Άγκυρα. Ως αποτέλεσμα, στις 18 Αυγούστου, ξεκίνησε αεροπορική επίθεση στις θέσεις των μαχητών στην επαρχία Ιντλίμπ.

Μετά από την αεροπορική επιχείρηση, οι σχηματισμοί του συροαραβικών στρατού και των συμμαχικών ομάδων ενεργοποιήθηκαν στις θέσεις πρώτης γραμμής και κατέλαβαν ορισμένα συνοριακά χωριά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ένοπλη συμπλοκή με τους αυτονομιστικούς σχηματισμούς της Ιντλίμπ. Σύμφωνα με πολλές πηγές, ο Άσαντ σχεδιάζει να ξεκινήσει μια άλλη μεγάλη εκστρατεία εναντίον μαχητών στη βορειοδυτική Συρία τις επόμενες ημέρες.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι γι’ αυτό. Εκτός από το γεγονός ότι οι νόμιμες αρχές είναι υπεύθυνες για την εδαφική ακεραιότητα του κράτους, είναι υποχρεωμένες να κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν τη ζωή και την υγεία των πολιτών τους. 

Οι τρομοκράτες που υποστηρίζει η Άγκυρα δραστηριοποιούνται όλο και περισσότερο αυτόν τον καιρό. Η εξήγηση είναι αρκετά απλή. Πρόσφατα, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στις υποδομές τους. Τουλάχιστον αυτή η πληροφορία κυκλοφόρησε από τα συριακά φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης. Μιλάμε για την καταστροφή αρκετών αποθηκών όπλων και ενός ολόκληρου εργοστασίου για την παραγωγή μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων.

Τα UAV των αυτονομιστών πραγματοποίησαν  ατελείωτες επιθέσεις στην ρωσο-συριακή βάση Khmeimim. Έχουν πιθανώς υπάρξει τουλάχιστον εκατό τέτοιες επιθέσεις τα τελευταία χρόνια – πληροφορίες σχετικά με τέτοιες επιθέσεις εμφανίζονται τακτικά στο infognomonpolitics. Οι πραγματικές βλάβες είναι ασήμαντες για το Ρωσοσυριακό οπλοστάσιο, αλλά σε συνδυασμό με τις συνεχόμενες επιθέσεις των Ισραηλινών έναντι Ιρανικών και Συριακών θέσεων, το κλίμα στην Συρία δείχνει να αναζωπυρόνεται. 

Σε γενικές γραμμές, τόσο οι αρχές της Συρίας όσο και οι εχθροί τους θέλουν μέσω ένοπλης σύρραξης να λήξη η διαμάχη της Ιντλίμπ και των πέριξ περιοχών.

Πριν από δύο εβδομάδες, δημοσιεύθηκαν πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης της Συρίας ότι η Δαμασκός σκοπεύει να τερματίσει επιτέλους την κατάπαυση του πυρός, επειδή όλες οι προθεσμίες για την ειρήνευση των μαχητών έπεσαν στο κενό μετά από τις δράσεις της Άγκυρας. Οι Τούρκοι δεν κατάφεραν να λύσουν το θέμα της τρομοκρατίας αν και υποτίθεται πως ασχολούνται καιρό με αυτό.

Ο Ερντογάν είχε ήδη πληρώσει για την νωθρότητά του με την απώλεια σχεδόν της μισής επαρχίας της Ιντλίμπ – πριν από λίγο καιρό, οι μαχητές του Άσσαντ, έχοντας ξεκινήσει μια αντεπίθεση, απελευθέρωσαν τα κύρια τμήματα των αυτοκινητοδρόμων Μ-4 και Μ-5, και οδήγησαν επίσης τις αυτονομιστικές δυνάμεις πολύ πιο κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Όλα αυτά είχαν ήδη αρχίσει να ακούγονται σαν παραλογισμός, και κανείς δεν πίστευε σε αυτές τις ατελείωτες κινεζικές προειδοποιήσεις.

Παρόλα αυτά, έχασαν μέρος των παρατηρητηρίων τους, των σημείων ελέγχου, των βάσεων, αλλά και αρκετών ζωών των ισλαμιστών μαχητών.

Οι προετοιμασίες για τον πόλεμο έχουν αρχίσει εδώ και πολύ καιρό. Όπως προαναφέρθηκε, οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν σε πολλούς τομείς του μετώπου, αλλά μέχρι στιγμής πρόκειται για τοπικές μικρομαχίες. Είναι προφανές ότι κάτι μας περιμένει. Γεγονός είναι ότι ο Άσαντ συγκέντρωσε και πάλι μεγάλες δυνάμεις στα βόρεια και βορειοδυτικά του Χαλεπίου, καθώς και στις περιοχές του κυβερνείου της Ιντλίμπ που καταλήφθηκαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Ούτε οι Τούρκοι κοιμούνται. Στα μέσα ενημέρωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρόσφατα εμφανίστηκε μια φωτογραφία για το πόσες μεγάλες δυνάμεις της Άγκυρας μεταφέρονται κατά μήκος των τουρκο-συριακών συνόρων στην Ιντλίμπ. Την ίδια στιγμή, τον τελευταίο μήνα, οι Τούρκοι εξοπλίζουν ενεργά τις πιστές τους ομάδες στο Αφρίν και στις περιοχές που γειτνιάζουν με την πόλη του Χαλεπίου από τα βόρεια.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.bulgarianmilitary.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube