Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία 12 Αυγούστου 2020

Ρωσικό μαχητικό απομάκρυνε δύο στρατιωτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ πάνω από τον Εύξεινο Πόντο

Ρωσικό μαχητικό απομάκρυνε δύο στρατιωτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ πάνω από τον Εύξεινο Πόντο

Ρωσικό μαχητικό τζετ Su-27 απογειώθηκε την Τετάρτη για να αναχαιτίσει αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη, πάνω από τον Εύξεινο Πόντο,  όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Τα συστήματα της ρωσικής αεροάμυνας αναγνώρισαν δύο εναέριους στόχους να πλησιάζουν τα ρωσικά κρατικά σύνορα πάνω από διεθνή ύδατα του Ευξείνου Πόντου» ανέφερε το υπ. Άμυνας της Ρωσίας.

Στη συνέχεια προσθέτει πως για τον εντοπισμό και την αναγνώριση στόχων, ένα μαχητικό Su-27 από τις δυνάμεις αεροπορικής άμυνας της Ρωσίας, απογειώθηκε για να τα απομακρύνει.

Ως εναέριοι στόχοι προσδιορίστηκαν αναγνωριστικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ: ένα RC-135 και το αεροσκάφος R-8A Poseidon.

«Αφού τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ απομακρύνθηκαν από τα ρωσικά κρατικά σύνορα, το ρωσικό μαχητικό, επέστρεψε με ασφάλεια στη βάση του. Στα αεροσκάφη των ΗΠΑ δεν επιτρέπεται να παραβιάζουν τα ρωσικά κρατικά σύνορα» τονίζει το ρωσικό υπ. Άμυνας.

Η ανακοίνωση καταλήγει πως η του μαχητικού της Ρωσίας πραγματοποιήθηκε αυστηρά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube