Weather Icon
Κορωνοϊός - Covid-19 , Ρωσία 3 Αυγούστου 2020

Ρωσικό εμβόλιο για τον κορονοϊό: Ανοσία αναπτύσσουν οι εθελοντές που το έκαναν

Ρωσικό εμβόλιο για τον κορονοϊό: Ανοσία αναπτύσσουν οι εθελοντές που το έκαναν

Ο τελικός έλεγχος των εθελοντών που έκαναν το εμβόλιο για τον κορονοϊό στο νοσοκομείο Burdenko στη Ρωσία έδειξε ότι ανέπτυξαν ανοσία όλοι οι συμμετέχοντες, δήλωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τη Δευτέρα.

Ανοσία επέδειξαν όλοι οι εθελοντές που έκαναν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στον τελικό τους έλεγχο από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Burdenko της Ρωσίας, όπως αναφέρει το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, οι έλεγχοι έλαβαν χώρα στο κεντρικό νοσοκομείο του Υπουργείου νωρίτερα τη Δευτέρα. 

Το εμβόλιο αναπτύσσεται από κοινού τόσο από το Υπουργείο Άμυνας όσο και από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας, «Gamaleya»

«Τα αποτελέσματα του ελέγχου δείχνουν σαφώς μια αδιαμφισβήτητη ανοσοαπόκριση [στον κορονοϊό] που επιτυγχάνεται μέσω του εμβολιασμού. Δεν βρέθηκαν παρενέργειες ή προβλήματα στους οργανισμούς των εθελοντών» είπε χαρακτηριστικά το Υπουργείο. 

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο της Ρωσίας κατά του κορονοϊού θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους πολίτες της χώρας, όπως δήλωσε ο ο Ρώσος υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο το Σάββατο. 

«Σκοπεύουμε να καλύψουμε πλήρως και δωρεάν τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Το πρωτόκολλο εμβολιασμού είναι γνωστό σε όλους, ως εκ τούτου, ο μαζικός εμβολιασμός θα προγραμματιστεί» υποστήριξε ο υπ. Υγείας της Ρωσίας.

sputnik

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube