Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία 26 Αυγούστου 2020

Ρωσία: Εντάχθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις τα πυραυλικά συστήματα Shtil-1 και Tor-M2DT

Ρωσία: Εντάχθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις τα πυραυλικά συστήματα Shtil-1 και Tor-M2DT
Ο επικεφαλής της οπλοβιομηχανίας Almaz-Antey ανακοίνωσε ότι το αντιαεροπορικό σύστημα Shtil-1 και το πυραυλικό Tor-M2DT εντάχθηκαν στην υπηρεσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Την υπηρεσία τους στις Ένοπλες Δυνάμεις ξεκινούν τα αντιαεροπορικά συστήματα Shtil-1 και τα πυραυλικά Tor-M2DT, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της οπλοβιομηχανίας Almaz-Antey, Μιχαήλ Φραντκόφ.

«Μετά από τις δοκιμές, το μεσαίου βεληνεκούς σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Shtil-1 τοποθετήθηκε σε φρεγάτες του Ναυτικού του προγράμματος 11356 (κλάσης «Admiral Grigorovich») και τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Tor-M2DT ετέθη σε υπηρεσία σε σχηματισμούς και μονάδες των χερσαίων δυνάμεων και των δυνάμεων παράκτιας επιτήρησης του Ναυτικού» δήλωσε ο Φραντκόφ.Σύμφωνα με τον οποίο, το Shtil-1 είναι ένα μεσαίου βεληνεκούς αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα με κάθετη εκτόξευση τηλεκατευθυνόμενων πυραύλων για την άμυνα των πολεμικών πλοίων έναντι οποιασδήποτε απειλής, είτε από θάλασσα είτε από αέρα. 

Επίσης, τα Tor-M2DT, που αποκαλούνται «Αρκτικοί Τor», είναι αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς, που δημιουργήθηκε ειδικά για τις κλιματολογικές συνθήκες της Αρκτικής ώστε να είναι πλήρως λειτουργικό σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (-50 βαθμούς Κελσίου).

Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube