Weather Icon
Ενεργειακά-Αγωγοί , Τουρκία 21 Αυγούστου 2020

Reuters: Μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου ανακάλυψε η Τουρκία στον Εύξεινο Πόντο – Ανακοινώσεις την Παρασκευή από Ερντογάν

Reuters: Μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου ανακάλυψε η Τουρκία στον Εύξεινο Πόντο – Ανακοινώσεις την Παρασκευή από Ερντογάν

Για τα «ευρήματα» της Τουρκίας στον Εύξεινο Πόντο, τα οποία αναμένεται να ανακοινώσει το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ταγίπ Ερντογάν, μίλησαν Τούρκοι αξιωματούχοι στο Reuters.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο πρακτορείο, η Τουρκία κατάφερε να βρει αποθέματα φυσικού αερίου τα οποία μπορούν να μειώσουν σημαντικά την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας.

«Τα εκτιμώμενα αποθέματα ανέρχονται σε 800 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στο μπλοκ Δούναβης-1. Μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες φυσικού αερίου της Τουρκίας για περίπου 20 χρόνια» ανέφεραν.

Ωστόσο, επισήμαναν πως «μπορεί να χρειαστούν 7 έως 10 χρόνια για να ξεκινήσει η παραγωγή, και το επενδυτικό κόστος θα κυμαίνεται μεταξύ 2 και 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Στο μεταξύ, στον Εύξεινο Πόντο θα μεταβεί αύριο το μεσημέρι ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει μια «καλή είδηση», όπως έχει προαναγγείλει, με τις πληροφορίες να τον φέρουν να γνωστοποιεί την ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην περιοχή.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στην περιοχή μεταβαίνει και όχημα ζωντανών μεταδόσεων, ώστε να γίνει τηλεοπτική κάλυψη των ανακοινώσεων Ερντογάν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κατά πάσα πιθανότητα, στο σημείο έχει βρεθεί κάτι, το οποίο κρίνεται σημαντικό για την τουρκική πλευρά, και αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως από τον Τούρκο Πρόεδρο.

Το Bloomberg επικαλούμενο δηλώσεις δύο ατόμων με άμεση γνώση του θέματος όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του ότι η Τουρκία ανακάλυψε ενεργειακό κοίτασμα στον Εύξεινο Πόντο, πιθανότατα φυσικό αέριο.

Οι δύο αξιωματούχοι μίλησαν αφού ο Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε «εκπλήξεις» για την Παρασκευή, όπου θα προβεί σε ανακοινώσεις που, όπως είπε, «θα σηματοδοτούν μια νέα περίοδο για τη χώρα», ενώ σημειώνει ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν ανέλυσε τι σκοπεύει να ανακοινώσει.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube