Weather Icon
Συρία , Τουρκία 10 Αυγούστου 2020

Προωθημένα παρατηρητήρια δημιούργησε ο Τουρκικός Στρατός στην Βόρεια Lattakia

Προωθημένα παρατηρητήρια δημιούργησε ο Τουρκικός Στρατός στην Βόρεια Lattakia

Στις 9 Αυγούστου, ο τουρκικός στρατός ίδρυσε προωθημένη θέση σε μια περιοχή που κατέχουν τρομοκρατικές ομάδες στη βόρεια ύπαιθρο της Λαττάκειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θέση ιδρύθηκε στο λόφο αλ-Ρακίμ που υψώνεται πάνω από το λόφο αλ-Χαντάντα. Ο Αραβικός Στρατός της Συρίας (SAA) εξαπέλυσε επίθεση στην αλ-Χαντάχ πριν από τρεις ημέρες. Ο στρατός απέτυχε να συλλάβει την κορυφή του λόφου, αλλά προκάλεσε απώλειες στους μαχητές.

Το Al-Raqim βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τα μέτωπα της SAA στη βόρεια Λαττάκεια. Το νέο τουρκικό φυλάκειο πιθανότατα ιδρύθηκε για να εμποδίσει το στρατό και για να εξαπολύσουν οι φιλοτουρκικές δυνάμεις νέες επιθέσεις στη βόρεια Λαττάκεια.

Ο λόφος και τα περίχωρά του είναι γνωστό ότι καταλαμβάνονται από τον Hay’at Tahrir al-Sham, το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκιστάν και άλλες ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Λονδίνο, η θέση του αλ-Ρακίμ είναι η 67η τουρκική στρατιωτική θέση στην Ευρύτερη Ιντλίμπ.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.southfront.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube