Weather Icon

Πρόκληση Oruc Reis – Παρέμβαση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία να σταματήσει τα σχέδιά της για έρευνες

Πρόκληση Oruc Reis – Παρέμβαση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία να σταματήσει τα σχέδιά της για έρευνες

Έντονη είναι η διπλωματική κινητικότητα μετά την προκλητική τουρκική NAVTEX και την έξοδο του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προχώρησε σε ηχηρή παρέμβαση, καλώντας την Άγκυρα να διακόψει άμεσα τα σχέδια για επιχειρήσεις στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι βαθύτατα ανήσυχες από την πρόθεση της Τουρκίας για έρευνα σε φυσικούς πόρους, σε περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου που η Ελλάδα και η Κύπρος διεκδικούν δικαιοδοσία. Τέτοιες ενέργειες είναι προκλητικές και αυξάνουν εντάσεις στην περιοχή. Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχουν εκδώσει NAVTEX. Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει τέτοια σχέδια για επιχειρήσεις που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή», τονίζεται στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube