Weather Icon

Προκαλεί πάλι η κυβέρνηση των γενοκτόνων νεοναζί του Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να μιλά για σεβασμό των θρησκειών

Προκαλεί πάλι η κυβέρνηση των γενοκτόνων νεοναζί του Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να μιλά για σεβασμό των θρησκειών
Επίθεση στην Ελλάδα από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών
Νέα πρόκληση από την Τουρκία με αφορμή την αντίδραση της ελληνικής πλευρές στη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί.
«Η Μονή της Χώρας, όπως το Μεγάλο Τζαμί της Αγίας Σοφίας και άλλα πολιτιστικά περιουσιακά στοιχεία στη γη μας, ανήκει στην Τουρκία και είναι ιδιοκτησία μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Hami Aksoy,

Το συγκεκριμένο σχόλιο ήλθε ως απάντηση στους Έλληνες αξιωματούχους, που εξέφρασαν τη θέση τους κατά της επαναλειτουργίας της Μονής της Χώρας, του 6ου αιώνα, ως τζαμί στην Κωνσταντινούπολη.
O Aksoy τόνισε πως η Τουρκία προστατεύει σχολαστικά τα πολιτιστικά της περιουσιακά στοιχεία στο πλαίσιο της τουρκικής πολιτιστικής παράδοσης που σέβεται την ιστορία, τα δικαιώματα και τις ευθύνες που απορρέουν από διεθνείς συμβάσεις.
«Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι η αλλαγή του καθεστώτος που έγινε σε μια τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς δεν έρχεται σε αντίθεση με τη Σύμβαση της UNESCO για την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς», δήλωσε ο Aksoy.
Είπε επίσης ότι η Ελλάδα, η οποία μετέτρεψε τα τζαμιά και τα μνημεία της Οθωμανικής κληρονομιάς στην επικράτειά της σε εκκλησίες, είναι η τελευταία χώρα που θα έπρεπε να έχει κάτι να πει για το σεβασμό άλλων θρησκειών.
Ο Aksoy πρόσθεσε ότι η Ελλάδα, η οποία περιορίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία της τουρκικής μειονότητας στη χώρα της με κάθε είδους κατασταλτικές πρακτικές παρά τις διεθνείς συμφωνίες, δεν έχει δικαίωμα να μιλήσει στην Τουρκία.
«Οι προσπάθειες της Ελλάδας να δημιουργήσει ψεύτικες ατζέντες στην περιοχή με τα ιστορικά της σύνδρομα είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.
Καλούμε την Ελλάδα για άλλη μια φορά να συμφιλιωθεί με την ιστορία της και να παρέχει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για τους μουσουλμάνους σαν χώρους λατρείας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube