Weather Icon
Ισλάμ , Τουρκία , Τρομοκρατία 15 Αυγούστου 2020

Πρώην αξιωματικός Πληροφοριών της Γαλλίας: Ο Ερντογάν είναι de facto ο νέος χαλίφης του Ισλάμ για τη Μουσουλμανική Αδελφότητα

Πρώην αξιωματικός Πληροφοριών της Γαλλίας: Ο Ερντογάν είναι de facto ο νέος χαλίφης του Ισλάμ για τη Μουσουλμανική Αδελφότητα

(αφιερωμένο στους “Φιλελέ” και στους χρήσιμους ηλίθιους της Αριστεράς)

του Alain Rodier*

Με το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία, η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει έναν ισχυρό σύμμαχο στις πύλες της Ευρώπης. Ο Τούρκος πρόεδρος θεωρείται από τον Σεΐχη Γιουσούφ Καραντάουι (πνευματικός ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας) ως «ο επόμενος χαλίφης του Ισλάμ.

Εδώ και πολλά χρόνια ο Ερντογάν είναι κάτι περισσότερο από προσκείμενος στη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Θυμηθείτε ότι, σε αντίθεση με την ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους, που στοχεύει στην επιβολή του Ισλάμ με βία, η Μουσουλμανική Αδελφότητα υποστηρίζει την «ειρηνική κατάκτηση» του κόσμου – δηλαδή μέσω του προσηλυτισμού και της δημογραφικής ανάπτυξης των Μουσουλμάνων. .

Στην Αίγυπτο, η Μουσουλμανική Αδελφότητα εκδιώχτηκε από την εξουσία το 2013 από τον σημερινό Πρόεδρο στρατηγό Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι. Έκτοτε, ο Ερντογάν δεν σταμάτησε να καταγγέλλει το «στρατιωτικό πραξικόπημα» και έχει προσφέρει πολιτικό άσυλο σε πολλούς ηγέτες αυτού του ισλαμικού κινήματος, που θεωρείται «τρομοκρατικό» στην Αίγυπτο. Την προηγούμενη εβδομάδα έδωσε την Τουρκική υπηκοότητα σε μέλη της Χαμάς που έχουν βρει άσυλο στην Κων/πολη.

Όπως έγραψε ο Henri Temple στο Causur στις 24 Φεβρουαρίου 2018, “Τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια δίνουν φωνή στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία ζητά την ανατροπή της” στρατιωτικής δικτατορίας του Sisi “. Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu έγραψε στις 17 Φεβρουαρίου 2017: «Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θεωρούσε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα τρομοκρατική οργάνωση, καθώς δεν ήταν ένοπλη οργάνωση, αλλά μια πνευματική οργάνωση».

Ο πνευματικός ηγέτης τους, Σεΐχης Γιουσούφ Καραντάουι, επιβεβαίωσε το 2014: «Η Ένωση Μουσουλμάνων Επιστημόνων δήλωσε ότι το Χαλιφάτο πρέπει να καθιερωθεί στην Κωνσταντινούπολη, γιατί είναι η πρωτεύουσα του Χαλιφάτου… Η νέα Τουρκία, η οποία ενσωματώνει τη θρησκεία και το κράτος ενώνει την «Ουμά» [το μουσουλμανικό έθνος] στην Αφρική και την Ασία, την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο.

Ο άνθρωπος που δημιούργησε αυτήν την Τουρκία είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν… Είναι ο ηγέτης που γνωρίζει τον Θεό του, που γνωρίζει τον εαυτό του, που γνωρίζει τον λαό του, που γνωρίζει την «Ουμά», που γνωρίζει τον κόσμο. Έχετε καθήκον να τον υποστηρίξετε, να ορκιστείτε και να του πείτε: Προχωρήστε! Προβλέπω ότι θα πετύχει, με τη βοήθεια του Αλλάχ, γιατί ο Αλλάχ είναι μαζί του, καθώς και ο άγγελος Γαβριήλ και ο Πρίγκιπας των πιστών.

Ο Qaradawi ολοκλήρωσε την ομιλία του δηλώνοντας ότι ο Ερντογάν ήταν ο υποψήφιος του για να είναι ο επόμενος χαλίφης του Ισλάμ, δηλαδή ο πολιτικός ηγέτης του Μουσουλμανικού Έθνους.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  αποφάσισε να αποκαταστήσει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί.  Στην ουσία είναι η βαθιά βούληση ενός “ισλαμο-εθνικιστικού” ανθρώπου που εφαρμόζει τις αρχές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που θέλουν μια μέρα να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο χαλιφάτο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι όλοι γνωρίζουν ότι αυτή η μακροπρόθεσμη μάχη θα διαρκέσει δεκαετίες. Είναι επίσης ο ίδιος στόχος όλων των μελετητών του Ισλάμ, είτε wahhabi, σαλαφιστές ή σιίτες. Μόνο το σχήμα του μελλοντικού χαλιφάτου είναι (λίγο) διαφορετικό και προ πάντων τα μέσα για να το επιτύχουν δεν είναι τα ίδια.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει αποφασίσει εδώ και χρόνια να βασιστεί στις αδυναμίες των αντιπάλων της για να φθηρει πολιτικά τα μουσουλμανικά καθεστώτα που είναι οι άμεσοι στόχοι τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, εδώ και χρόνια, ο Ερντογάν ονειρευόταν να γίνει ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου και βασίζεται στην Αδελφότητα για την επίτευξη του στόχου του.

Οι τουρκικές αρχές θέλησαν σκόπιμα να κάνουν την πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία για να εμφανιστεί ως “νέα κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης”. Όλα έγιναν με τέτοιο τρόπο ώστε να παρουσιαστεί αυτή η προσευχή ως απόδειξη μιας μουσουλμανικής «ανάκαμψης» της Κωνσταντινούπολης.

*O Alain Rodier είναι πρώην αξιωματικός πληροφοριών της DGSE

www.atlantico.fr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube