REAL TIME |

Weather Icon

Πότε θα εγκρίνει η Βουλή τη Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για τον καθορισμό ΑΟΖ

Πότε θα εγκρίνει η Βουλή τη Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για τον καθορισμό ΑΟΖ

Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Προέδρου του Κοινοβουλίου Κώστα Τασούλα

Για να έχει πλήρη νομική ισχύ η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για τον καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης θα πρέπει να εγκριθεί και από τα Κοινοβούλια των δύο χωρών.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και του ζήτησε να μπει το συντομότερο δυνατό στον προγραμματισμό των κοινοβουλευτικών δραστηριοτήτων η έκκριση της συμφωνίας.

Μόνο που αυτό το χρονικό διάστημα οι δραστηριότητες του «ναού της Δημοκρατίας» έχουν διακοπεί λόγω Δεκαπενταύγουστου, οπότε το κείμενο που συναποφασίστηκε μεταξύ των δύο χωρών θα τεθεί προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο είτε την Τρίτη 25 Αυγούστου είτε την Τετάρτη 26 του μηνός, προκειμένου να πρωτοκολληθεί και να αναρτηθεί ακολούθως στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube