REAL TIME |

Weather Icon
Λίβανος , Τουρκία 20 Αυγούστου 2020

Πληροφορίες Al Arabiya: Η Τουρκία στέλνει όπλα στο Λίβανο

Πληροφορίες Al Arabiya: Η Τουρκία στέλνει όπλα στο Λίβανο

Φορτία με όπλα στον Λίβανο φέρεται να στέλνει η Τουρκία μέσω της Συρίας, με στόχο να ενισχύσει την επιρροή της, αναφέρει το Al Arabiya English επικαλούμενο πηγές ασφαλείας.

Πολιτικά, υποστηρίζει μέλη του μικρού, αλλά ενεργού στη χώρα, παρακλαδιού της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. «Ανησυχούμε πολύ για το τι συμβαίνει. Οι Τούρκοι στέλνουν απίστευτη ποσότητα όπλων», δήλωσε στο Al Arabiya μια πηγή πληροφοριών του στρατού του Λιβάνου.

Όταν ρωτήθηκε για τη ροή των τουρκικών όπλων, ένας ανώτερος Λιβανέζος διπλωμάτης είπε στο αραβικό σάιτ ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες, αλλά «γνωρίζουμε ότι (οι Τούρκοι) είναι ενεργοί». «Παρακολουθούμε το θέμα και παραμένουμε σε επαφή με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο διπλωμάτης.

Ο Φιράς Μακσάντ, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο George Washington, δήλωσε στο Al Arabiya ότι η Τουρκία μπορεί να θεωρεί τον Λίβανο μια σχετικά εύκολη χώρα για να επεκτείνει τη σφαίρα επιρροής της.

«Μπορεί να υπάρχει αυξανόμενη ανάμειξη των Τούρκων στο Λίβανο και ίσως είναι μια φθηνή ‘’αρένα’’ για να κάνουν οι Τούρκοι παιχνίδι. Είναι εύκολο να γίνει και δεν κοστίζει πολύ», είπε ο Μακσάντ.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επισκέφτηκαν τη Βηρυτό μετά τις καταστροφικές εκρήξεις της 4ης Αυγούστου στη Βηρυτό και ανακοίνωσαν ότι η Άγκυρα προσφέρθηκε να ανοικοδομήσει το λιμάνι.

Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα χορηγήσει «υπηκοότητα στους αδελφούς μας που λένε “Είμαι Τούρκος, είμαι Τουρκμενός” και εκφράζουν την επιθυμία τους να γίνουν πολίτες. Αυτές είναι οι οδηγίες του προέδρου μας Ερντογάν».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube