REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , Τουρκία 17 Αυγούστου 2020

Πέτσας: “Διάλογος μόνο για θαλάσσιες ζώνες”… βλέπει στήριξη ΕΕ και ΗΠΑ

Πέτσας: “Διάλογος μόνο για θαλάσσιες ζώνες”… βλέπει στήριξη ΕΕ και ΗΠΑ

Ευρύτερος διάλογος με την Τουρκία δεν μπορεί να υπάρξει καθώς για την Ελλάδα το μοναδικό θέμα που μπορεί να συζητηθεί είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και τίποτε άλλο, δήλωσε σήμερα το πρωί ο Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην εκπομπή του OpenTv υπογράμμισε πως δεν θέλουμε να κάνουμε εικασίες για το πως αντιδρά η άλλη πλευρά, και εφόσον το επιθυμεί κι αυτή θα μπορούσε να γίνει η συζήτηση με τις διερευνητικές επαφές.

Αναφερόμενος ο κ. Πέτσας σε σχετική ερώτηση για την συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τόνισε πως είναι ξεκάθαρο πως οι ΗΠΑ παίρνουν θέση υπέρ της χώρας μας, είναι εταίροι μας που συντάσσονται με τις ελληνικές θέσεις απέναντι στις τουρκικές ενέργειες του τελευταίου διαστήματος.

Σημειώνεται πως στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η αναφορά του κ. Πέτσα, όταν ρωτήθηκε για το γεγονός πως δεν προέκυψε κοινό ανακοινωθέν από το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ, λέγοντας πως επίσης είναι ξεκάθαρο ότι οι εταίροι μας, όλοι κι μόνο στην ΕΕ καταδικάζουν τις τουρκικές ενέργειες στην περιοχή. Πάντως αναφορικά με τον εάν υπάρχει πίεση για διάλογο με την Τουρκία, επανέλαβε πως η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη στο πλαίσιο που είναι γνωστό και εφόσον δέιξει η άλλη πλευρά πως εγκαταλείπει τις προκλητικές ενέργειες.

Απαντώντας σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι, όταν ανοίξει η Βουλή, να έρθουν προς κύρωση τόσο η συμφωνία με την Ιταλία όσο και με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση των ΑΟΖ. Πάντως όταν ρωτήθηκε για το συμβάν με το “Κεμάλ Ρέις” και το “Λήμνος”, είπε πως όταν υπάρχουν τόσα πολλά σκάφη στην περιοχή, τότε… αποφεύγοντας όμως να επεκταθεί, δηλώνοντας πως δεν θέλει να μπει στις επιχειρησιακές κινήσεις των κυβερνητών των σκαφών μας.

www.defence-point.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube