Weather Icon
Ελλάδα , Περιβάλλον 7 Αυγούστου 2020

Πέντε νησιά με τις καλύτερες παραλίες

Πέντε νησιά με τις καλύτερες παραλίες

Όσοι ψάχνετε τις καλύτερες παραλίες για να κάνετε τις βουτιές σας φέτος το καλοκαίρι, τότε θα πρέπει σίγουρα να κλείσετε σε κάποιο από τα παρακάτω νησιά.

Κεφαλονιά, για πλήθος επιλογών
Η Κεφαλονιά έχει το εξής καλό: μπορεί να είναι μεγάλο νησί, αλλά οι όμορφες παραλίες της δεν σταματούν στον Μύρτο. Απεναντίας είναι ανάλογες του μεγέθους της, δίνοντας άπειρες επιλογές για όλα τα γούστα. Πέρα, λοιπόν, από τον αναγνωρισμένο παγκοσμίως Μύρτο που συχνά θα τον πετύχετε αγριεμένο και θα πρέπει να προσέχετε το βάθος του, μπάνιο θα απολαύσετε και στην Αγία Κυριακή με τιρκουάζ νερά, αλλά και μετά την Άσσο προς το Φισκάρδο, στο Φώκι και την Έμπλυση. Ο Μακρύς Γιαλός κοντά στο Αργοστόλι είναι οργανωμένη παραλία με κόσμο, αλλά πανέμορφα νερά, ενώ αν θέλετε να δείτε κάτι εντελώς διαφορετικό, με… πορτοκαλί άμμο, θα περάσετε στο Ληξούρι με το φέρι μποτ για πιο σύντομα και θα πάτε στο Ξι.

Ιθάκη, για ησυχία
Η πολυαγαπημένη Ιθάκη, εκτός του ότι είναι ένα από τα νησιά-ησυχαστήρια για όσους θέλουν πραγματική χαλάρωση στις διακοπές τους, φημίζεται και για τις υπέροχες παραλίες της, η καθεμιά μοναδική. Ανάμεσα στις ομορφότερές της είναι το ξακουστό Γιδάκι με τα γαλαζοπράσινα νερά και το άσπρο βότσαλο, ενώ αν θέλετε κόσμο και ζωή, το Φιλιατρό είναι για εσάς. Η Πλατιά Άμμος στα βόρεια της Ιθάκης είναι η μοναδική παραλία που θα βρείτε στο νησί με άμμο και εξωτικό χαρακτήρα. Όμορφη παραλία είναι και τα Μνήματα, η πρώτη παραλία που συναντάμε από το Βαθύ προς τον κόλπο του Σκίνου, για όσους δεν θέλουν να κουραστούν ψάχνοντας την καλύτερη βουτιά. Μια από τις επίσης καλύτερες παραλίες του νησιού είναι και ο Άσπρος Γιαλός με τα κρυστάλλινά του νερά και τη λευκή παραλία.

Παξοί, για το απόλυτο τιρκουάζ
Βοτσαλωτές παραλίες με κρυστάλλινα τιρκουάζ και πράσινα νερά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των Παξών, όπου θα βρείτε μικρούς και μεγαλύτερους κόλπους να φιλοξενήσουν τις βουτιές σας. Στο Μονοδένδρι θα βρείτε και ένα πολύ συμπαθητικό beach bar για να πιείτε τον καφέ σας και να χαλαρώσετε στις ξαπλώστρες κι αν σας λείψει η άμμος, θα πάρετε το καραβάκι για Αντίπαξους. Κατεβείτε στην παραλία Βουτούμι και απολαύστε άμμο και ένα υπέροχο τιρκουάζ στη θάλασσα, που δεν έχετε ξαναδεί.

Κύθηρα, για κρυστάλλινα νερά
Το πιο απομονωμένο από τα Επτάνησα καταφέρνει να συνδυάσει τις όμορφες γωνιές του (τη Χώρα, τον Αβλέμονα, το Καψάλι), με πανέμορφες παραλίες, οι περισσότερες εκ των οποίων συνήθως δεν «υποφέρουν» από συνωστισμό. Το Μελιδόνι στα νοτιοδυτικά του νησιού είναι για πολλούς η καλύτερη παραλία των Κυθήρων με ψιλή άμμο, κρυστάλλινα νερά και θέα προς το νησάκι Χύτρα, ενώ ο Χαλκός η πιο δημοφιλής, κοντά στον Κάλαμο. Τιρκουάζ νερά και λευκή άμμος σε εξωτικό συνδυασμό σας περιμένουν στο Διακόφτι, δίπλα από το κεντρικό λιμάνι (μην σας πτοήσει η εγγύτητα με το λιμάνι) με το αξιοθέατο του ναυαγίου λίγα μέτρα μακριά να εντυπωσιάζει. Για υπέροχο ηλιοβασίλεμα σε παραλία με άμμο και βότσαλο θα πάτε στην παραλία Λυκοδήμου, όπου υπάρχει και μια μικρή σπηλιά για ίσκιο, ενώ αν ο αέρας του επιτρέπει κάντε μια βουτιά και στη Φυρή Άμμο κοντά στον Κάλαμο, η οποία είναι τεράστια σε έκταση με κόκκινο χρώμα στην άμμο και τα βότσαλά της και βραβευμένη με «Χρυσό Αστερία» για το φυσικό της κάλλος και τα καθαρά της νερά. Το Καλαδί στα ανατολικά είναι επίσης από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού.

Μήλος, για ρομαντισμό
Ζευγαρονήσι χωρίς όμορφες παραλίες δεν γίνεται και η Μήλος αν μη τι άλλο φημίζεται για τις πολλές και διαφορετικές επιλογές της, ηφαιστειακού χαρακτήρα και για κάθε γούστο: με λευκή άμμο, με μαύρη άμμο, με μαύρη άμμο, με βότσαλα, βράχια κ.ο.κ. Το Σαρακίνικο είναι από τις πιο διάσημες του νησιού, λόγω της ιδιαιτερότητάς του που θυμίζει σεληνιακό τοπίο κι αν σας αρέσουν οι μικρές βραχώδεις παραλίες, απλώστε ψάθα στον Παπαφράγκα και τον Άγιο Κωνσταντίνο. Στα βόρεια, το Τσιγκράδο όπου θα κατεβείτε με… σκοινί και η Φυριπλάκα είναι must κι αν σας αρέσουν οι μαύρες παραλίες, ο Γέροντας με τη μαύρη αμμουδιά του και τα θαλάσσια σπήλαια, θα σας ενθουσιάσει. Στο νοτιοδυτικότερο άκρο του νησιού θα βρείτε και το ξακουσό Κλέφτικο, ένα σύμπλεγμα από ηφαιστιογενείς άσπρους βράχους μέσα στα έντονα γαλαζοπράσινα ενρά, όπου μπορείτε να πάτε μόνο μέσω θαλάσσης, με καραβάκι από τον Αδάμαντα.

ΠΗΓΗ: Clicktolife.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube