Weather Icon

Οριστικό: Η Αίγυπτος επικύρωσε τη συμφωνία με την Ελλάδα για την ΑΟΖ

Οριστικό: Η Αίγυπτος επικύρωσε τη συμφωνία με την Ελλάδα για την ΑΟΖ

Χθες επιτροπή Νομοθετικών και Συνταγματικών Υποθέσεων της Βουλής της Αιγύπτου επικύρωσε τη συμφωνία για την μερική οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ελλάδα.
.
Σήμερα και με διαδικασίες-εξπρές την ιστορική συμφωνία που «ακυρώνει» επί της ουσίας το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης επικυρώθηκε και από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.
.
Στην έκθεση που συνέταξε η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, αναφέρεται ότι τα μέλη της – βουλευτές ενέκριναν τη συμφωνία αφού πρώτα βεβαιώθηκαν ότι συμβαδίζει με τις συνταγματικές και νομικές διατάξεις της Αιγύπτου. Επίσης η έκθεση αναφέρει ότι «η συμφωνία μεταξύ των δύο Δημοκρατιών, της Αιγύπτου και της Ελλάδας, συμβαδίζει επίσης με το διεθνές δίκαιο».
.
Το γεγονός ότι επικυρώθηκε η συμφωνία γνωστοποίησε το μέλος του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου Tarek El Khouly, γράφοντας:
.
«Πριν από λίγο ψηφίσαμε στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Οι Αιγύπτιοι εγκρίναμε την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο. τους χαιρετισμούς μας στην Αιγυπτιακή πολιτική και επί των Εξωτερικών ηγεσία γι αυτή την ιστορική συμφωνία «στα μούτρα» των φιλοδοξιών των πειρατών της Μεσογείου»..

OnAlert

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube