Weather Icon
Ελλάδα , ΗΠΑ , Τουρκία 22 Αυγούστου 2020

Όποτε έχουν πρόβλημα στην περιοχή, οι ΗΠΑ ξέρουν πως βοηθά μόνον ο Ελληνισμός

Όποτε έχουν πρόβλημα στην περιοχή, οι ΗΠΑ ξέρουν πως βοηθά μόνον ο Ελληνισμός

Δυστυχώς, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, νομίζει ότι τα πάντα είναι μία …πλάκα. Αποδεικνύει συνέχεια ότι δεν παίρνει τίποτα στα σοβαρά. Δύο χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται στα πρόθυρα του πολέμου, με ευθύνη του φίλου του, Ταγίπ Ερντογάν και αυτός συνεχίζει να υποθάλπει την παράνομη δράση του στην Ανατολική Μεσόγειο.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Την ίδια στιγμή που ο κ. Τραμπ τηρεί αυτή την απαράδεκτη στάση, η αμερικανική διπλωματία, από κοινού με τη Γερμανία και άλλες χώρες που ενδιαφέρονται για την επιβολή της ειρήνης, συνεχίζει να συμμετέχει στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης που δημιουργεί η Τουρκία στην περιοχή του Καστελόριζου. Οι αμερικανικές θέσεις είναι γνωστές και έχουμε αναφερθεί σ’ αυτές από τούτη την ιστοσελίδα.

Υπενθυμίζω ότι η αμερικανική διπλωματία απορρίπτει τον πόλεμο μεταξύ δύο συμμάχων της Αμερικής και επιμένει σε διάλογο ως το μόνο τρόπο και δρόμο για να επιλυθούν οι διαφορές. Και όταν λέμε διαφορές εννοούμε τις απαράδεκτες απαιτήσεις της Τουρκίας στα ελληνικά ύδατα του Καστελόριζου.

Πιστεύεται ευρύτατα ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έλαβε το μήνυμα από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, και το μετέφερε στον Ερντογάν. Όμως υπάρχουν δύο προβλήματα κατά τη γνώμη μου, που λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝΕ ΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube