Weather Icon
Ελλάδα , Τουρκία 29 Αυγούστου 2020

Όλα όσα συνέβησαν μεταξύ ελληνικών & τουρκικών F-16

Όλα όσα συνέβησαν μεταξύ ελληνικών & τουρκικών F-16

Αποσβολωμένοι και με σχεδόν τρεμάμενη φωνή οι Τούρκοι ελεγκτές αεράμυνας ανέφεραν προς το επιτελείο ότι έξι ελληνικά μαχητικά, τους είχαν κάνει μια ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη και πετούν ενωμένα μαζί με τα F-16 M της 336 Μοίρας και τα γαλλικά Rafale εντός του FIR Λευκωσίας. Οι ώρες που ακολούθησαν για τους υπεύθυνους και τους χειριστές της διάτρητης αεράμυνας ήταν σίγουρα ισάξιες με τον πιο άσχημο εφιάλτη, στον οποίο πρωταγωνιστούσαν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γ.Σ.
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Από εκείνη την ώρα και μετά οι Τούρκοι αναζητούν για δεύτερη φορά μέσα στην ελληνοτουρκική κρίση που έχει ξεσπάσει τη ρεβάνς. Από το Επιτελείο της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας δόθηκε η εντολή για απογείωση F-16 και την εντολή να εμπλακούν.

Ανάμεσα από το Καστελόριζο και την Κύπρο εκτός των έξι αεροσκαφών που εκπαιδεύονταν όλα μαζί νοτιοδυτικά της Πάφου, είχαν στήσει το δικό τους καρτέρι ακόμη τέσσερα F-16 Block 52 plus από τις 340 και 343 μοίρα.

Οι «λαγοί»
Ήταν οι «λαγοί» οι οποίοι παρέσυραν ουσιαστικά μακριά από το πεδίο της αεροναυτικής άσκησης EUNOMIA τα τουρκικά F-16 που είχαν πάρει την εντολή να χαλάσουν τα Ελληνοκυπριακά και Γαλλικά σχέδια.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές αρχικά οι Έλληνες ιπτάμενοι άφησαν ένα ελεγχόμενο «πλεονέκτημα» στους Τούρκους, επιχειρώντας έτσι να τους αδειάσουν πιο γρήγορα τις μισογεμάτες δεξαμενές καυσίμων. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ, ΣΤΟ ΕΓΚΥΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΕΜΠΕΙΡΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube