REAL TIME |

Weather Icon
Εξοπλισμοί , ΗΠΑ 13 Αυγούστου 2020

Οι ΗΠΑ δοκιμάζουν την ικανότητα του B-52 να μεταφέρει υπερηχητικό πύραυλο ARRW

Οι ΗΠΑ δοκιμάζουν την ικανότητα του B-52 να μεταφέρει υπερηχητικό πύραυλο ARRW

Νέα προσπάθεια απόκτησης υπερηχητικών όπλων κάνουν οι ΗΠΑ, που επιδιώκουν να μετατρέψουν το B-52 με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να μεταφέρει πυραύλους όπως ο ARRW.

Οι ΗΠΑ θα μπορούν σύντομα να έχουν ένα υπερηχητικό όπλο, αν οι δοκιμές σχετικά με την ικανότητα του B-52 και τη μεταφορά του πυραύλου ARRW είναι επιτυχημένες. 

Συγκεκριμένα, μια δοκιμαστική πτήση στις 8 Αυγούστου στα ανοικτά της Καλιφόρνιας «επαλήθευσε την ολοκλήρωση του συστήματος με την πλατφόρμα εκτόξευσης B-52 και την τηλεμετρία, ενώ δοκιμάστηκαν έννοιες λειτουργιών, που θα χρησιμοποιηθούν κατά την πρώτη δοκιμαστική πτήση, αργότερα, φέτος» δήλωσε η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία σε σχετική ανακοίνωσή της.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, το AGM-183A IMV-2 (Instrumented Measurement Vehicle) μπήκε κάτω από τα τεράστια φτερά του B-52 και μεταδόθηκαν με επιτυχία δεδομένα τηλεμετρίας και GPS στους σταθμούς εδάφους.

Μάλιστα, ο Χιθ Κόλινς, εκτελεστικός αξιωματούχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ για τα όπλα, ανέφερε:

«Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για το πρόγραμμα, την ομάδα και την Πολεμική Αεροπορία μας. Το ARRW είναι το πρώτο βήμα για να φέρουμε τις υπερηχητικές δυνατότητες που αλλάζουν το παιχνίδι στα πολεμικά μαχητικά μας».

Η πρώτη δοκιμή του ARRW πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2019 και αν οι δοκιμές εκτόξευσής του είναι επιτυχημένες, τότε ο πύραυλος θα μπορούσε να καταστεί λειτουργικός στα τέλη του 2022.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ επέλεξε να συνεχίσει την ανάπτυξη του ARRW της Lockheed Martin έναντι του σχεδιασμού των ανταγωνιστών της, δηλαδή του Hypersonic Conventional Strike Weapon (HCSW) από την ίδια εταιρεία, τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πύραυλος είναι ικανός να φτάσει ταχύτητες 20 Mach ή περίπου 15.300 μίλια την ώρα. Ωστόσο, οι ΗΠΑ υστερούν ως προς τα υπερηχητικά όπλα, καθώς τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα έχουν ήδη αναπτύξει και προωθήσει τέτοιου είδους όπλα τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ επιδιώκει να μετατρέψει το B-52 σε «πυραυλικό μεταφορέα», δηλαδή ώστε να είναι ικανό να μεταφέρει δεκάδες πυραύλους κρουζ, αλλά και υπερηχητικούς, τόσο συμβατικά οπλισμένους όσο και πυρηνικούς.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube