Weather Icon

Οι Αρμένιοι πάνε κόντρα στους Τούρκους! Θέλουν να “επικαιροποιήσουν” τη συνθήκη των Σεβρών

Οι Αρμένιοι πάνε κόντρα στους Τούρκους! Θέλουν να “επικαιροποιήσουν” τη συνθήκη των Σεβρών

Την ώρα που οι Τούρκοι αμφισβητούν ευθέως και παραβιάζουν τη συνθήκη της Λωζάνης με την αναθεωρητική πολιτικής του στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο, τη συμμετοχή τους στον πόλεμο της Συρίας και τη εμφύλια διαμάχη στη Λιβύη, οι Αρμένιοι περνούν στην αντεπίθεση!

Όπως φαίνεται από τα λεγόμενα Αρμένιου ιστορικού που υποστηρίζει, ότι υπάρχει η δυνατότητα επικαιροποίησης της συνθήκης των Σεβρών, η οποία ως γνωστόν διαμέλισε την Οθωμανική Αυτοκρατορία και περιόριζε αισθητά την τουρκική επικράτεια.

Η συνθήκη Ειρήνης των Σεβρών δεν έχει χάσει τη σημασία της ακόμα και σήμερα. Εάν υπάρχει πολιτική βούληση, οποιαδήποτε χώρα που συμμετείχε στη Συνθήκη, μπορεί να λάβει μια ιστορική, πολιτική απόφαση, να επικυρώσει το έγγραφο, το οποίο θα ακολουθήσουν και άλλα κράτη, δήλωσε ο διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών, Αρμέν Μαρουκιάν σε συνέδριο αφιερωμένο στην 100ή επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube