Weather Icon

Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν παρέδωσε κρυφά τους ισραηλινούς πυραύλους στην Τουρκία

Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν παρέδωσε κρυφά τους ισραηλινούς πυραύλους στην Τουρκία

Παρά το γεγονός ότι η επίσημη Άγκυρα έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι ακολουθεί το σύνθημα «ένα έθνος, δύο κράτη» και είναι έτοιμη να σταθεί στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν μέχρι το τέλος, στην πραγματικότητα θεωρεί το Αζερμπαϊτζάν ως εργαλείο για την επίτευξη των δικών της γεωπολιτικών στόχων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πηγή μας στην Τουρκία, πρόσφατα στο τουρκικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα (ΣΒΣ) εμφανίστηκαν πύραυλοι ισραηλινής κατασκευής, οι οποίοι εξετάζονται λεπτομερώς από ειδικούς, που επιδιώκουν μεγάλους στόχους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σε σχέση με αυτό, πολλοί αξιωματούχοι του Αζερμπαϊτζάν φοβούνται, ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει δυσαρέσκεια στην ισραηλινή πλευρά, με αποτέλεσμα να σταματήσει την πώληση όπλων υψηλής ακρίβειας στο Αζερμπαϊτζάν.

Οι τελευταίοι σημείωσαν, ότι δεν μπορούσαν να δώσουν λογικές τεκμηριωμένες εξηγήσεις στην ισραηλινή πλευρά σχετικά με το πώς καταρρίφθηκε το πιο άτρωτο drone Hermes-900 στο Ταβούς, και σε αυτό το φόντο, η παροχή αυτών των πυραύλων στην Τουρκία θα εμβαθύνει περαιτέρω τη δυσαρέσκεια και τις αμφιβολίες του Ισραήλ για το Αζερμπαϊτζάν.

Διαβάστε το θέμα στο el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube