Weather Icon

Νέο ράπισμα στην Τουρκία από Αρμένιο ιστορικό: «Η συνθήκη των Σεβρών είναι σε ισχύ και πρέπει να εφαρμοστεί»

Νέο ράπισμα στην Τουρκία από Αρμένιο ιστορικό: «Η συνθήκη των Σεβρών είναι σε ισχύ και πρέπει να εφαρμοστεί»

Η Συνθήκη των Σεβρών υπεγράφη στις 28 Ιουλίου/10 Αυγούστου 1920 στην πόλη Σεβρ (Sèvres) της Γαλλίας, φέρνοντας την ειρήνη ανάμεσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και τις Συμμαχικές και σχετιζόμενες Δυνάμεις μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκ μέρους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έγινε αποδεκτή από τον σουλτάνο Μεχμέτ ΣΤ΄ ο οποίος προσπαθούσε να σώσει τον θρόνο του, αλλά απορρίφθηκε από το ανεξάρτητο κίνημα των Νεότουρκων. Το κίνημα υπό την ηγεσία του Μουσταφά Κεμάλ χρησιμοποίησε αυτή τη διένεξη για να αυτοανακηρυχθεί κυβέρνηση και να καταργήσει το χαλιφάτο.

Σύμφωνα με ειρηνευτική συνθήκη των Σεβρών, η επικράτεια της Δημοκρατίας της Αρμενίας επρόκειτο να ήταν 160.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ανέφερε σε συνέντευξη στο Armenpress ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ιστορίας της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Αρμενίας Ασότ Μελκονιάν ο οποίος σημείωσε, ότι ακόμη και μετά από 100 χρόνια η σύμβαση παραμένει σε ισχύ και πρέπει να εφαρμοστεί.

Διαβάστε το θέμα στο el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube