REAL TIME |

Weather Icon

Νέο-οθωμανικό παραλήρημα από βουλευτή του Ερντογάν: Τι ωραία ζούσατε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία – Χάρτης δείχνει τουρκική τη μισή Ελλάδα

Νέο-οθωμανικό παραλήρημα από βουλευτή του Ερντογάν: Τι ωραία ζούσατε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία – Χάρτης δείχνει τουρκική τη μισή Ελλάδα

Ενώ η Άγκυρα εκδίδει νέα παράνομη navtex βουλευτής του Ερντογάν επιχειρεί μέσω Twitter να στείλει μήνυμα για το ποιες είναι οι πραγματικές επιδιώξεις της Άγκυρας.

Ο βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, Μετίν Κουλούνκ, συνοδευόμενο μάλιστα με χάρτη που μας θυμίζει τις νέο-οθωμανικές βλέψειςτου Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Κουνλούκ καλεί τους Έλληνες να θυμηθούν τις ωραίες εποχές που ζούσαν «αδελφικά» με τους Τούρκους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

«Απευθύνω έκκληση στους Έλληνες πολίτες που έχουν ζήσει τη γεύση της τουρκικής δικαιοσύνης και ειρήνης για 400 χρόνια πριν τεθούν υπό τον κανόνα του ιμπεριαλισμού: Οι ιστορικοί σας γνωρίζουν καλά, πριν οι ηγέτες σας προτιμήσουν τη δουλεία του ιμπεριαλισμού, ζούσαμε σ’ αυτά τα εδάφη σε αδελφότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα» σχολίασε ο ίδιος προκλητικά και στα ελληνικά.

Ο προκλητικός χάρτης που συνοδεύει την ανάρτηση του Τούρκου βουλευτή, παραπέμπει στα εδάφη του περιβόητου «Εθνικού Όρκου» του 1925 που μαζί με τα αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας» έχουν καταστεί δόγμα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Σημειωτέων, ο χάρτης απεικονίζει μεγάλος μέρος της ελληνικής επικράτειας, τα Δωδεκάνησα αλλά και την Κύπρο υπό τουρκική κυριαρχία.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube