Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Ελλάδα , Τουρκία 26 Αυγούστου 2020

Νέες απειλές Ερντογάν κατά Ελλάδας

Νέες απειλές Ερντογάν κατά Ελλάδας

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του με αφορμή την 949η επέτειο της Μάχης του Μαντζικέρτ. Απείλησε μάλιστα την Ελλάδα να μην δοκιμάσει την υπομονή ή το θάρρος της χώρας του, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά, που η Άγκυρα έχει ανάψει στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κι όλα αυτά, πριν καλά καλά συμπληρωθεί ένα 24ωρο από την διπλωματική πρωτοβουλία της Γερμανίας για αποκλιμάκωση της έντασης και δημιουργία συνθηκών για διάλογο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας.

Η Τουρκία θα πάρει «ό,τι της ανήκει» στη Μεσόγειο, καθώς και στο Αιγαίο και τον Εύξεινο Πόντο, υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας στην εκδήλωση που έγινε για τον εορτασμό της στρατιωτικής νίκης, κοντά στη λίμνη Βαν, στις 26 Αυγούστου του 1071.

«Η Τουρκία δεν έχει σχέδια για τα εδάφη, την κυριαρχία ή τα συμφέροντα οποιασδήποτε άλλης χώρας, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να κάνει παραχωρήσεις για το τι δικαιωματικά της ανήκει», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία προτρέπει όλους «να αποφύγουν να κάνουν λάθη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην καταστροφή τους», πρόσθεσε ο Ερντογάν. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι «όσοι δεν αξίζουν ακόμη και τη βυζαντινή κληρονομιά, σήμερα διαπράττουν αδικίες και πειρατικές κινήσεις που βασίζονται στη στήριξη των Ευρωπαίων, γεγονός που δείχνει ότι δεν έχουν διδαχθεί από την Ιστορία».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube