Weather Icon
Ρωσία 22 Αυγούστου 2020

Λευκορωσία: O Lukashenko θέτει τον στρατό σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας

Λευκορωσία: O Lukashenko θέτει τον στρατό σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας
Ο Lukashenko επιθεώρησε τις στρατιωτικές μονάδες που έχουν αναπτυχθεί στο Γκρόντνο, στη δυτική Λευκορωσία
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko έδωσε το Σάββατο (22/8/2020) εντολή στον υπουργό Άμυνας να λάβει «τα αυστηρότερα μέτρα» για να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, η οποία συγκλονίζεται από ένα κίνημα διαμαρτυρίας μετά τις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου.
Ο Lukashenko, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 26 χρόνια, επιθεώρησε τις στρατιωτικές μονάδες που έχουν αναπτυχθεί στο Γκρόντνο, στη δυτική Λευκορωσία, κοντά στα πολωνικά σύνορα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε μέσω του Telegram από τη λευκορωσική προεδρία.
Κατά την άφιξή του στο Γκρόντνο, ο Lukashenko κατήγγειλε το κίνημα διαμαρτυρίας που υποκινείται, σύμφωνα με τον ίδιο, «από το εξωτερικό».
«Διέταξα τον υπουργό Άμυνας (…) να υπερασπιστεί πρώτα απ’ όλα το δυτικό μαργαριτάρι της Λευκορωσίας, το κέντρο του οποίου βρίσκεται στο Γκρόντνο.
Και να λάβει τα πιο αυστηρά μέτρα για να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας», δήλωσε ο Lukashenko.
Η δήλωση αυτή γίνεται ενώ μεγάλες λευκορωσικές στρατιωτικές ασκήσεις έχουν προγραμματισθεί για την περιφέρεια του Γκρόντνο από τις 28 ως τις 31 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube