REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ 27 Αυγούστου 2020

ΗΠΑ: Στρατιώτης έπεσε θύμα βιασμού και μετά βρέθηκε νεκρός

ΗΠΑ: Στρατιώτης έπεσε θύμα βιασμού και μετά βρέθηκε νεκρός

Δεν είναι ο πρώτος στρατιώτης που εξαφανίζεται και εντοπίζεται νεκρός στο Fort Hood – Έρευνα από το Κογκρέσο αξιώνει η δικηγόρος της οικογένειας Φερνάντες

Ένα σκάνδαλο μεγατόνων με πιθανές προεκτάσεις στα υψηλά κλιμάκια και ιδαίτερα στο κατεστημένο που συντηρεί την «ομερτά» στο εσωτερικό του στρατού στις ΗΠΑ, αναδύθηκε στην επιφάνεια με αφορμή τον εντοπισμό του πτώματος ενός στρατιώτη, ο οποίος είχε δηλωθεί αγνοούμενος από τις 17 Αυγούστου.

Πίσω από τον θάνατο του Έλντερ Φερνάντες, είναι πιθανό να κρύβεται εγκληματική ενέργεια, με κίνητρο τη συγκάλυψη υπόθεσης βιασμού εντός της μονάδας του αμερικανικού στρατού.

Ο Φερνάντες είχε πέσει θύμα βιασμού «καταχρηστικής σεξουαλικής πράξης», όπως αναφερόταν συγκεκριμένα στα έγγραφα του αμερικανικού στρατού και μετατέθηκε στο Fort Hood, προκειμένου να «εξακριβωθεί αν θα είχε την καλύτερη δυνατή παροχή βοήθειας και για να αποφευχθούν τυχόν πράξεις εκδίκησης».

«Σε αυτό το αρχικό στάδιο της έρευνας, δεν υπάρχει ένδειξη βρώμικου παιχνιδιού», ανέφερε η αστυνομία στο Temple του Τέξας, ωστόσο όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και εξετάζονται.

Ο 23χρονος Έλντερ Φερνάντες δηλώθηκε αγνοούμενος από τις 17 Αυγούστου. Η δικηγόρος Natalie Khawam, η οποία εκπροσωπεί την οικογένεια του στρατιώτη, χαρακτήρισε τα νέα της ανακάλυψης του σώματος «τον χειρότερο εφιάλτη μας». «Είμαστε άρρωστοι από αυτήν την τραγωδία που έχει συμβεί πάρα πολλές φορές. Αισθανόμαστε θλίψη για την οικογένεια του Έλντερ Φερνάντες», είπε η Khawam.

Ο συνταγματάρχης Patrick Disney δήλωσε: «Από τότε που αναφέρθηκε η απουσία του, έχουμε κάνει μια σημαντική, συντονισμένη προσπάθεια να τον αναζητήσουμε σε όλο το Κεντρικό Τέξας. Στέλνουμε τα βαθύτερα και πιο θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους φίλους του».

Ο Fernandes ήταν χημικός, βιολογικός, ακτινολογικός και πυρηνικός ειδικός που έχει ανατεθεί στην έδρα και στην έδρα της εταιρείας, στο 553ο Battalion Support Comain Sustainment Support, της 1ης Ταξιαρχίας.

Φέτος, υπήρξαν μια σειρά από περιστατικά στα οποία στρατιώτες του Fort Hood εξαφανίστηκαν και πέθαναν, ίσως το πιο γνωστό από τα οποία ήταν η δολοφονία της Vanessa Guillen. Ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνισή της – ένας άλλος στρατιώτης του Fort Hood – αυτοκτόνησε όταν ξεκίνησε η έρευνα.

Μετά τον θάνατό της, ο στρατός ανακοίνωσε μια ανεξάρτητη επιτροπή αναθεώρησης αποτελούμενη από πέντε πολίτες που θα εξέταζαν το γενικότερο κλίμα στο Fort Hood.

Μερικοί στρατιώτες έχουν πεθάνει υπό μυστηριώδεις συνθήκες, όπως ο Γκρέγκορι Σκοτ ​​Μοράλες, του οποίου τα σκελετικά υπολείμματα βρέθηκαν 10 μήνες μετά την εξαφάνισή του. Το Φορτ Χουντ είπε σε μια δήλωση τότε, ότι υπάρχει υποψίες για τον θάνατό του. «Δεν θα σταματήσουμε έως ότου ανακαλύψουμε τι συνέβη στον Έλντερ. Απαιτούμε μια έρευνα από το κογκρέσο για το Ft. Hood. Πρέπει να προστατεύσουμε τους στρατιώτες μας! Απαιτούμε Δικαιοσύνη για τον Έλντερ», δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας Φερνάντες.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube