Weather Icon
Τουρκία 30 Αυγούστου 2020

Η βιομηχανία κατασκευής αυτοκινήτου στην Τουρκία

Η βιομηχανία κατασκευής αυτοκινήτου στην Τουρκία
ΑΠΛΑ για ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ στην ΤΟΥΡΚΙΑ (6ος μεγαλύτερος κατασκευαστής επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη)!! Αναφέρονται μόνο οι χώρες που ανήκουν στην ΕΕ-ΕΥΡΩ
RENAULT (Γαλλία)
Η RENAULT διατηρεί στην Τουρκία ένα από τα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ εργοστάσιά της εκτός Γαλλίας. Συνολικά, η εταιρεία κατασκευάζει στη χώρα πάνω από 375.000 αυτοκίνητα και περισσότερους από 750.000 κινητήρες σε ετήσια βάση. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 15 ετών, η αξία των συνολικών εξαγωγών της εταιρείας ξεπερνά τα 30 δις δολάρια. Σύμφωνα με τις ισχύουσες εξαγγελίες των Γάλλων, το 94% της συνολικής παραγωγής του νέου Clio θα μεταφερθεί σε Τουρκία και Σλοβενία.
FIAT (Ιταλία)
Το πρώτο εργοστάσιο της ιταλικής εταιρείας εγκαταστάθηκε στην Τουρκία το 1968. Σήμερα, η Fiat είναι σε θέση να παράγει στη γειτονική χώρα έως και 450.000 οχήματα ετησίως αποτελώντας για τα εγχώρια δεδομένα τον μοναδικό κατασκευαστή επαγγελματικών αλλά και επιβατικών οχημάτων. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Προύσα η εταιρεία διατηρεί αυτή τη στιγμή το μοναδικό τμήμα R&D εκτός Ιταλίας που «εξυπηρετεί» την Ευρώπη.
MERCEDES (Γερμανία)
Η Γερμανική εταιρεία άρχισε την κατασκευή οχημάτων στην Τουρκία το 1968, με τις πρώτες εξαγωγές να ξεκινούν τρία χρόνια αργότερα. Αυτή τη στιγμή η MERCEDES έχει στη χώρα ΔΥΟ εργοστάσια, ένα στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο κατασκευάζονται λεωφορεία και ένα στην Καππαδοκία, στο οποίο παράγονται φορτηγά οχήματα. Συνολικά, η Daimler φέρεται να έχει επενδύσει στη χώρα πάνω από 1 δις ευρώ απασχολώντας αυτή τη στιγμή περισσότερους από 6.000 εργαζομένους.
Στα επαγγελματικά αυτοκίνητα δραστηριοποιούνται κατασκευαστικά στην Τουρκία οι Γερμανικές MERCEDES και ΜΑΝ, οι Γαλλικές PEUGEOT και CITROEN και όχι μόνο,
Σε ότι αφορά τους προμηθευτές εξαρτημάτων που σχετίζονται με τον εν υπόψη κλάδο, έως τα τέλη του 2018 στη χώρα δραστηριοποιούνταν πάνω από 1.100, εκ των οποίων οι 28 συγκαταλέγονται ανάμεσα στους Top 50 παγκοσμίως.
ΑΥΤΑ!!

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube