REAL TIME |

Weather Icon
Αίγυπτος , Ελλάδα , Λιβύη , Τουρκία 7 Αυγούστου 2020

Η τουρκόφιλη κυβέρνηση Σάρατζ καταδικάζει την συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

Η τουρκόφιλη κυβέρνηση Σάρατζ καταδικάζει την συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης Σάρατζ στη Λιβύη προκάλεσε η συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών που υπέγραψε η Ελλάδα με την Αίγυπτο. Δια μέσου του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών Mohamed Elgeblawi, η Λιβύη αναφέρει πως “δεν θα επιτρέψει παραβιάσεις των θαλάσσιων δικαιωμάτων της”.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης απορρίπτει τη συμφωνία, λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει σε κανένα μέρος να σφετεριστεί τα θαλάσσια δικαιώματα της Λιβύης. Ο Mohamed Elgeblawi στο λογαριασμό του στο Twitter αναφέρει πως “κανείς δεν πρέπει να παραβιάζει τα θαλάσσια δικαιώματά μας και επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας να εφαρμόσουμε το Μνημόνιο Συνεργασίας που έχει υπογραφεί με την Τουρκία“. “Η Λιβύη προτρέπει τα κράτη που συνορεύουν με τη Μεσόγειο να ενεργούν σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου”, τόνισε επίσης ο Αλ-Καμπλάουι.

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube