Weather Icon
Ιράκ , Τουρκία 12 Αυγούστου 2020

Η Τουρκική Αεροπορία βομβάρδισε Ιρακινή αυτοκινητοπομπή-Δεκατέσσερις άμαχοι νεκροί

Η Τουρκική Αεροπορία βομβάρδισε Ιρακινή αυτοκινητοπομπή-Δεκατέσσερις άμαχοι νεκροί

Το Κέντρο Ασφαλείας του Ιράκ ανακοίνωσε την Τρίτη, ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας βομβάρδισε όχημα που μετέφερε στρατιωτικό προσωπικό Ιρακινών συνοριοφυλάκων και δύο χωριά πλησίον των δρόμων μεταφοράς του οχήματος.

Σε δελτίο Τύπου, ανέφερε, “Η επίθεση της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που στόχευσε στρατιωτικό όχημα συνοριοφυλάκων στην περιοχή Σιδακάν και προκάλεσε το μαρτύριο του διοικητή της δεύτερης ταξιαρχίας, των συνοριοφυλάκων της πρώτης περιοχής και του διοικητή του τρίτου συντάγματος, της δεύτερης ταξιαρχίας, αλλά και του οδηγού του οχήματος”.

Η ιρακινή προεδρία καταδίκασε την τουρκική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, η οποία στόχευσε ιρακινή συνοριακή φρουρά στην περιοχή του βόρειου Κουρδιστάν, και την θεώρησε “κατάφωρη επίθεση” και παραβίαση της ιρακινής κυριαρχίας.

Δήλωση που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας στο Ιράκ ανέφερε: “Καταδικάζουμε την κατάφωρη επίθεση που πραγματοποίησε η Τουρκία μέσω αεροπλάνου που στόχευσε τον Σαγίντ Καν στην περιοχή του Κουρδιστάν”.

Η δήλωση συνέχισε: “Οι επανειλημμένες τουρκικές στρατιωτικές παραβιάσεις των ιρακινών εδαφών αποτελούν σοβαρή παραβίαση της κυριαρχίας του Ιράκ και σαφή παραβίαση των διεθνών νόμων  και των καλών γειτονικών σχέσεων. Καταδικάζουμε αυτές τις επιθετικές πράξεις που οδήγησαν στο μαρτύριο ενός αριθμού αθώων πολιτών εκτός από τους ηρωικούς αξιωματικούς της συνοριοφυλακής”.

Πρόσθεσαν: “Ζητούμε την άμεση παύση αυτών των επιθέσεων, καθόμαστε στο τραπέζι του διαλόγου και της κατανόησης για την επίλυση των συνοριακών προβλημάτων μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών με ειρηνικά μέσα και μεθόδους με τρόπο που να διαφυλάσσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής”.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.geopolitics.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube