REAL TIME |

Weather Icon
Κρεσέντσιο Σαντζίλιο 26 Αυγούστου 2020

Η Ελλάδα σήμερα: Η πραγματικότητα, ένα σενάριο παραίσθησης

Η Ελλάδα σήμερα: Η πραγματικότητα, ένα σενάριο παραίσθησης

Γράφει ο Ελληνιστής Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

Ακόμα μια φορά μας έρχονται στο νου, βασανιστικά, τα λόγια της Προέδρου της Βουλής Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη το 2005 απευθυνόμενη στον νέο-εκλεγέντα τότε Πρόεδρο  της  Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια:

   «τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάριν της ειρήνης και της ευημερίας»

   και  εκείνα του  Παπούλια προς το Προεδρείο  της ΑΧΕΠΑΝΣ Αμερικής και Καναδά:

   «στις μέρες που μας έρχονται θα επιτελεσθούν σημαντικές αλλαγές στον συνοριακό χάρτη της περιοχής σε βάρος της Ελλάδας».

   και μας κάνει μεγάλη, πολύ μεγάλη εντύπωση το πώς συμβαίνει και κανένας «ειδήμονας της πολιτικής» δεν φαίνεται να θυμάται και ούτε καν τον απασχολούν αυτά τα λόγια, αυτές οι φράσεις οι οποίες, σήμερα που η Ελλάδα βάλλεται από όλες τις πλευρές, από «φίλους» και εχθρούς, φανερώνει καθαρά προφητικά στοιχεία διαμόρφωσης μιας γενικής κατάστασης που, πριν από 15 χρόνια, μάλλον είχε περάσει απαρατήρητη (πολύ κακώς!) και μόνο σε λίγους είχε «ανάψει» υποψίες για το τί έμελλε να γίνει στην Ελλάδα κάποια εποχή του όχι και πολύ μακρινού μέλλοντος.

   Ήδη η Ελλάδα «έδωσε» δικές της θάλασσες στην Ιταλία και στην Αίγυπτο και μαζί ουκ ολίγα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, επιπλέον – ως μη όφειλε – υπονομεύοντας σοβαρά την θαλάσσια συνοριακή σχέση της με τη Κύπρο.

   Και προηγουμένως η Ελλάδα είχε απεμπολήσει χιλιόχρονα ιστορικά δικαιώματά της με τους Σκοπιανούς, οι οποίοι μόνο σκοπιανοί μπορούν να είναι και το «Μακεδόνες» ούτε καν στο όνειρό τους δεν μπορούν να το βλέπουν!

   Με όλα ετούτα, ωστόσο, κανένας φύλακας των ελληνικών δικαίων δεν «ξύπνησε» ποτέ απ’ τον λήθαργό του (ή μήπως «συνομωσία» του;) για να σταματήσει/ακυρώσει, σε κατάλληλο τρόπο και χώρο, τις αντισυνταγματικές απώλειες που η εκτελεστική εξουσία θέλησε να θεσπίσει παρανομώντας βάναυσα προς όφελος τρίτων!!

   Πολύ πρόσφατα, τώρα, επισημάνθηκε η δυνατότητα ύπαρξης μιας μυστικής «συμφωνίας ειρήνης» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπό γερμανική αιγίδα, μιας συμφωνίας «εκτελεσμένης» μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί η Τουρκία και να επιβληθεί στην Ελλάδα η βούληση της Γερμανίας,

   όπως σήμερα εμφανίζεται να ενεργεί ανοικτά πλέον ως ρυθμιστής πάντων των ευρωπαϊκών υποθέσεων, σε θέση alter ego των Ηνωμένων Πολιτειών πελαγωμένων αυτόν τον καιρό σε ανυπέρβλητα προβλήματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

   Από ελληνικής πλευράς, βεβαίως, τίποτα δεν αποκαλύπτεται: όλα γίνονται ερήμην του ελληνικού λαού, ερήμην της ελληνικής Βουλής (έστω και για κάποια, ενδεχόμενη νομιμότητα),

   και, δυστυχώς, απ’ ό, τι φαίνεται, με την σιωπηρή συγκατάθεση της εκτοπλασματικής δήθεν αντιπολίτευσης (Σύριζα, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Μέρες 25), η οποία εκκωφαντικά σιωπά όταν θα έπρεπε να είχε βγει στους δρόμους με όλο το ανθρώπινο δυναμικό της, όχι μόνο για να εκφράσει την αντίθεσή της στα ύπουλα, υποχθόνια σχέδια των κυβερνώντων σε συνεργασία με αλλοδαπές εξουσίες, αλλά προπαντός για να φέρει σε γνώση των Ελλήνων πολιτών το τί σκαρφίζονται να κάνουν με μυστικές συμφωνίες, με μυστικές διπλωματίες, με μυστικές διαδρομές πώλησης της Ελλάδας και του Ελληνισμού στον χειρότερο εχθρό τους.

   Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Τούρκοι που μας αποκαλύπτουν τα μαγειρέματα μεταξύ ξένων (Γερμανών, Αμερικανών, Κοινοτικών) και Ελλήνων πρόθυμων προς ανεμπόδιστη εκτέλεση σχεδίων για την ανακατανομή/αναδιάρθρωση ολόκληρης της Ελλάδας με προοπτική επιρροή πάνω σε όλο το υπόλοιπο μέλλον της στον αιώνα τον άπαντα!

   Μια ο Τσαβούσογλου μια ο Ακάρ μας πληροφορούν εκτενώς και προκαταβολικά για το τί κυοφορείται εις βάρος της Ελλάδας, εν γνώσει βεβαίως των Ελλήνων κυβερνώντων και, ως συνήθως, με πλήρη άγνοια του ελληνικού λαού, μολονότι αυτός ο λαός είναι και ο πρώτος ενδιαφερόμενος για τη μοίρα που του ετοιμάζουν!!

   Και έτσι βλέπουμε τον Ακάρ να μας παρουσιάζει έναν πολύ ωραίο χάρτη όπου «σημειώνονται» τα ονόματα των 28 ελληνικών νησιών που οι Τουρκο-γερμανοί θέλουν να αποστρατικοποιηθούν,

   δηλαδή θέλουν να πάψει η Ελλάδα να τα προστατεύει στρατιωτικά βάση του άρθρου 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών «περί νόμιμης άμυνας σε περίπτωση απειλής στρεφόμενης κατά των νησιών».

   Ποια είναι αυτά τα νησιά (και ποια δεν είναι!); Όλα εκτός απ’ τις Κυκλάδες και τα Ιόνια νησιά! Δηλαδή: Λέσβος, Σάμος, Χίος, Ικαρία, Λήμνος, Θάσος, Σαμοθράκη, Ρόδος, Αστυπάλαια, Χάλκη, Κάρπαθος, Κάσος, Τήλος, Νίσυρος, Λέρος, Αγαθονήσι, Λειψοί, Ψέριμος, Πάτμος, Σύμη, Καστελλόριζο, Άγιος Ευστράτιος, Οινούσες, Φούρνοι, Ψαρά, Αρκοί, Φαρμακονήσι, Δονούσα – με όλες τις βραχονησίδες τους, φυσικά!

   Και ποιο θα είναι το «τουρκικό αντάλλαγμα» για την αποχώρηση του ελληνικού στρατού και των οπλικών συστημάτων του απ’ αυτά τα νησιά;

   Μια κοροϊδία – μια σκέτη κοροϊδία! Δηλαδή η «απόσυρση» σε κάποια απόσταση στα ενδότερα της Γ’ τουρκικής Στρατιάς που τώρα βρίσκεται κατά μήκος των τουρκικών δυτικών παραλίων της Μικράς Ασίας!!

   Δηλαδή, για να καταλαβαινόμαστε και να ξέρουμε για τί μιλάμε  και για πώς πάνε να μας τη φέρουν!: ο τουρκικός στρατός απ’ τα «ενδότερα» που θα βρίσκεται θα μπορεί να φτάσει ως τα ανατολικά ελληνικά νησιά μέσα σε λιγότερο από μια μέρα(!!) και να τα καταλάβει, ενώ ο ελληνικός στρατός θα πρέπει να περάσει το μισό Αιγαίο για να φτάσει στα νησιά αυτά για να τα υπερασπιστεί!!

   Καμία αμφιβολία: οι Τούρκοι θα έχουν ένα πολύ σοβαρό «προβάδισμα» και επομένως χρονικό και εδαφικό πλεονέκτημα! Και οι Έλληνες το δέχονται;

   Αυτή τη «μυστική συμφωνία» λένε πως «συζητάνε» ή τουλάχιστον πρόκειται να συζητήσουν απ’ τις 28.6.2020 και μετά, ώστε τα τουρκικό ερευνητικό να έχει όλον τον προγραμματισμένο χρόνο του να κάνει «τις δουλειές του»,

   και οι Έλληνες, με διαταγή της Μέρκελ, πρέπει να περιμένουν να τελειώσουν αυτές οι «δουλειές»!,

   και η ελληνική κυβέρνηση να είναι «έτοιμη» στις 28.8. να «καθίσει στο τραπέζι» των «διαπραγματεύσεων».

   Το ένα απ’ τα δυο «θέματα» είναι φυσικά η «αποστρατικοποίηση» των ελληνικών νησιών με βάση την Συνθήκη της Λοζάνης (1923) – λένε! – όταν το μέρος αυτής της Συνθήκης  που αφορά το καθεστώς των Δαρδανελίων και την «στρατικοποίηση» των νησιών

   (προσοχή: αυτά τα νησιά είναι μόνο έξι

   έχει ακυρωθεί και έχει αντικατασταθεί από κατάλληλες διατάξεις της Συνθήκης του Μοντρέ (Montreux) το 1936 που και η ίδια η Τουρκία έχει δεχθεί!

   Ψιλά γράμματα για τους γερμανότουρκους.

   Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Σε ετούτη τη μυστική «συμφωνία ειρήνης» δήθεν Ελλάδας –Τουρκίας (θυμάστε τα λόγια της Ψαρούδα-Μπενάκη: «χάριν της ειρήνης»;) που ψιθυρίζεται, τα δεδομένα της οποίας έχουν ήδη – λένε – «οριοθετηθεί» και η Ελλάδα θα πρέπει να τα υπογράψει,

   υπάρχει και ένα δεύτερο σκέλος που αφορά αναλυτικά και συγκεκριμένα τα ελληνικά χωρικά ύδατα, άλλο ένα punctum dolens της χρόνιας ελληνικής ολιγωρίας.

   Εδώ προβλέπεται – λένε – η ρητή ελληνική παραίτηση (!!) απ’ το δικαίωμα επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης της στα 12 μίλια στο Αιγαίο.

   Αντ’ αυτής της παραίτησης η Ελλάδα θα μπορεί, ανάλογα με τη γεωγραφική θέση των νησιών, να χρησιμοποιήσει τρεις «λύσεις», που βεβαίως δεν θα πρέπει να προκαλούν «ζημιά» στη Τουρκία:

1)  να μείνει στα 6 μίλια

2)  να επεκτείνει στα 8 μίλια

3)  να επεκτείνει στα 10 μίλια,

μια επιλεκτική επέκταση η οποία όμως – λένε – δεν πρέπει να είναι εμπόδιο στην ουδετεροποίηση του Αιγαίου, για μεγαλύτερη δήθεν άνεση της ναυσιπλοΐας δίχως την παρουσία πολεμικών πλοίων και αεροπλάνων για μια δήθεν πιο ασφαλή μεταφορά στις χώρες βόρεια της Ελλάδας των δυτικών προϊόντων(!!).

   Ουσιαστικά το Αιγαίο θα γίνει κι αυτό σπίτι της Τουρκίας που θα μπορεί να κάνει και αυτή τον αφέντη μέσα στην μεγάλη ουδέτερη ζώνη που προβλέπεται τελείως εις βάρος της Ελλάδας, με τα ανατολικά νησιά αποκομμένα απ’ τον ελλαδικό κορμό από μια ενδιάμεση τεράστια ολική τουρκική εισβολή εκμετάλλευσης μιας θάλασσας που θα πάψει να είναι ελληνική

   (όπως θα ήταν με την ελληνική ΑΟΖ)

   και θα γίνει ολονών για εμπορικούς σκοπούς μόνο!

   Τώρα κατά πόσο δεν θα υπάρχουν τουρκικά πολεμικά πλοία και αεροπλάνα στο Αιγαίο – αυτό φαίνεται να είναι το τελευταίο ανέκδοτο για τους ηλίθιους που είμαστε!

   Αποστρατικοποίηση και παραίτηση απ’ τα 12 μίλια φυσικά θα θεσπιστούν με την υπογραφή σε μια διεθνή Συνθήκη! Έτσι που να είναι αδύνατο ως το διηνεκές οποιαδήποτε αλλαγή χωρίς η Ελλάδα να υποπέσει σε διεθνή παρανομία!

   Τα πάντα λοιπόν καλά σχεδιασμένα για την όσο γίνεται καλύτερη περιθωριοποίηση και συρρίκνωση της Ελλάδας.

   Και τα πάντα έτσι καμωμένα ώστε να μη χρειάζεται πια καμία συζήτηση για υφαλοκρηπίδα η ΑΟΖ με Τουρκία, μιας και σε όλο το Αιγαίο – ζώνη ουδέτερη!!!  –

οι Τούρκοι θα μπορούν να κινούνται σαν στο σπίτι τους αφού σιωπηρώς και εμμέσως η υφαλοκρηπίδα τους θα φτάνει – έτσι όπως λένε αυτοί – έως τις ανατολικές ακτές της Ελλάδας: επομένως και η ΑΟΖ της Τουρκίας θα φτάνει έως εκεί!!!

   Για το καλό της Ελλάδας όμως θα γίνουν όλα αυτά, γιατί – πώς το σκέφτηκαν κι αυτό!! – η Ελλάδα φυσιολογικά δεν μπορεί να έχει χωρικά ύδατα στα 12 μίλια διότι – η καημένη – με τόσο μεγάλο φάρδος ακτών θα της είναι αδύνατον να ασκήσει ελέγχους (νηοψίες) στα πλοία που περνούν απ’ τα νερά της, μη διαθέτοντας τον κατάλληλο αριθμό ναυτικών μέσων!

   Όλα αυτά βέβαια για να έχουμε ειρήνη στο Αιγαίο για όσο χρόνο θα αποφασίσει η Τουρκία!! Τα ίδια λόγια της Ψαρούδα-Μπενάκη.

   Και τίποτα δεν θα μας διαβεβαιώνει πως σε κάποια στιγμή δεν θα έρθει η Τουρκία να μας πει: κοίτα, γκιαούρη, από τώρα και στο εξής,  αν θέλεις να έχει ειρήνη (όπως λες πως θέλεις!), παύει η συνεκμετάλλευση και την εκμετάλλευση την αναλαμβάνω μόνο εγώ, και ό, τι εσύ θέλεις θα σου το πουλήσω εγώ!!!

   Υπάρχει κάποιος που μπορεί να μας βεβαιώσει πως τα πράγματα δεν μπορεί να γίνουν με αυτόν τον τρόπο; Ουδείς, όταν έχεις μπροστά σου τη τούρκικη ράτσα.

   Κατά τα άλλα, ποια Συνθήκη του Μοντρέ; Στρατσόχαρτο για τους Γερμανούς κατακτητές της Ελλάδας πάλι, ογδόντα χρόνια περίπου απ’ τη πρώτη κατάκτηση.

   Αλλά δεν φταίνε οι Γερμανοί: αυτοί κάνουν το συμφέρον τους, τις μπίζνες τους με Ελλάδα και Τουρκία.

Μόνο η Ελλάδα φταίει για ό, τι της κάνουν οι Γερμανοί (και οι Αμερικανοί με πρώτο τον «μαϊντανό» Πάιατ), μόνο οι Έλληνες κυβερνώντες φταίνε που δίνουν στους Γερμανούς τα α περιθώρια για να μπορούν να ενεργούν εναντίον των ελληνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων.

   Γι’ αυτό και, μαζί με τις επεμβάσεις και παρεμβάσεις των γερμανικών κυβερνητικών κύκλων, να μας τώρα και τα σχετικά «σχόλια» των γερμανικών ΜΜΕ τα οποία βεβαίως αντανακλούν πιστά τις «ιδέες» των Γερμανών κυβερνώντων, γ ια να μας προϊδεάσουν πως τα «πράγματα» για την Ελλάδα δεν φαίνονται (είναι) καθόλου καλά.

   Και τί λένε οι Γερμανοί φίλοι μας, τους οποίους οι ίδιοι Έλληνες κυβερνώντες επέλεξαν σαν φίλους ή, αν θέλετε, τίποτα δεν έκαναν  για να αρνηθούν την όποια παρουσία τους!

   Μα πολύ απλά ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει εμμονή στις υποτιθέμενες νόμιμες θέσεις της που καλύπτονται απ’ το Δίκαιο της Θάλασσας του ΟΗΕ».

   «Εμμονή» λοιπόν, και «υποτιθέμενες θέσεις» είναι γι’ αυτούς τους «φίλους» και «εταίρους» Γερμανούς τα εκ του Διεθνούς δικαίου προερχόμενα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα!

   Ναι., διότι με αυτές τις «απόψεις» φτάνουμε σε σημείο να μας λένε πως ούτε λίγο ούτε πολύ «τα κυριαρχικά δικαιώματα (της Ελλάδας) δεν είναι τόσο ξεκάθαρα»(!!) οπότε και «οι νομικές λύσεις είναι δυνατές μόνο εάν οι δυο πλευρές έχουν την πολιτική βούληση να συμφωνήσουν».

   Δηλαδή οι Γερμανοί «ποιητές» θέλουν να μας πουν δυο πράγματα, ερμηνεύοντας το διεθνές δίκαιο έτσι όπως συμφέρει τους Τούρκους πάντα υπό την προϋπόθεση της γερμανικής «πρωτιάς» στις σχέσεις με άλλες χώρες:

1)  ότι ολόκληρης της Σύμβασης (UNCLOS) το γράμμα και η έννοια δεν βρίσκουν εφαρμογή στα ελληνικά δικαιώματα, τα οποία η Ελλάδα θα πρέπει να τα βγάλει στο σφυρί και να τα συμφωνήσει με τη Τουρκία,

2)  ότι, επειδή οι Γερμανοί δεν αναγνωρίζουν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα – είναι αυτοί οι αφέντες και κάνουν και λένε ό, τι θέλουν, και οι άλλοι πρέπει να υπακούουν! – θέλουν όπως και οι Τούρκοι να επιβάλλουν  στην Ελλάδα να «καθίσει στο τραπέζι» και να συμβιβαστεί με τη Τουρκία  σε μια «συμφωνία ειρήνης» που θα έχει σαν μοναδικό αντικείμενο συζήτησης τις ελληνικές ιδιοκτησίες, ενώ απ’ τη άλλη δεν θα επηρεάζει κανένα τουρκικό συμφέρον!!!!

   Να τα έλεγε αυτά κάποιος τρελός, θα το καταλαβαίναμε. Αλλά να τα λένε «άνθρωποι λογικοί»., «μυαλωμένοι» – ε όχι, πάει πολύ!

   Σε καμία χώρα στο κόσμο με λίγη εθνική αξιοπρέπεια κανένας κυβερνήτης ούτε καν θα στεκόταν απλά να ακούσει αυτή τη παραφροσύνη, τον παραλογισμό, από ψυχικά ανισόρροπους δήθεν «πολιτικούς»: θα τους έστελνε εκεί που ξέρουν χωρίς δεύτερο λόγο.

   Κάτι τέτοιο περιμένουμε απ’ τους Έλληνες κυβερνώντες – περιμένουμε να το ακούσουμε και να το δούμε στη πράξη.

   Στο μεταξύ η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την ελληνική ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα, έστω και μη (επίσημα ή ανεπίσημα) οριοθετημένη (κακό του κεφαλιού των Ελλήνων!), «κάνει τις βρωμοδουλειές» της και οι Δυτικοί «φίλοι και εταίροι» της Ελλάδας τίποτα δεν βλέπουν και τίποτα δε λένε.

   Συνωμοτούν όμως κατά της Ελλάδας με «μυστικά σχέδια», υπονομεύουν την χιλιετή κυριαρχία και παρουσία της Ελλάδας σε Αιγαίο και σχεδιάζουν να την πετσοκόψουν, να την συνθλίψουν, να την συμπιέσουν, να την μικρύνουν όσο γίνεται περισσότερο:

   αυτή την Ελλάδα που «μπαίνει στο μάτι» τους, μια τόσο μικρή Ελλάδα που δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει τόσα πράγματα!!! Σε πολιτισμό, σε θάλασσα, σε γη, παντού!

   Είναι όμως και αυτή η ίδια η Ελλάδα που βλέπει ποιοι και πόσοι είναι οι εχθροί της Τουρκίας και δεν θέλει(!), δεν τολμά(!) να τους πλησιάσει, να συνεταιριστεί μαζί τους και,  με την συνολική δύναμη που έτσι θα αποκτήσει, να είναι σε θέση ν αντισταθεί ειδικά στους Γερμανούς, κάτι που δεν πρέπει να είναι και τόσο πολύ δύσκολο, με τα χρέη που έχουν προς την Ελλάδα, αν πραγματικά το θέλεις με αποφασιστικότητα!

   Η Ελλάδα που βλέπει πως η Γαλλία είναι η μόνη χώρα που βρίσκεται στο πλάι τηςκαι δεν επωφελείται!!

   Βλέπει η Γαλλία να συγκρούεται φανερά με τη Τουρκία,

   και ακόμη συνεχίζει να ακολουθεί την Τουρκο- Γερμανία, τη Γερμανία-δίδυμη της Τουρκίας.

   Τόση βλακεία πια!

   Έξω οι Γερμανοί!! Δυστυχώς τους ξέρουμε απ’ τη καλή κι απ’ την ανάποδη.

   Ανέκαθεν ήθελαν να πάρουν τη ρεβάνς για όσα υπέφεραν απ’ τους Έλληνες και, δεύτερο, για να χάσουν πλέον οι Έλληνες κάθε δικαίωμα/.δυνατότητα να τους ζητήσουν, απαιτήσουν, τις επανορθώσεις που τους οφείλουν για τα ναζιστικο-γερμανικά εγκλήματα σε όλη την Ελλάδα.

   Με μια Ελλάδα καταντημένη σε άθλια οικονομική κατάσταση, απαξιωμένη, γεωγραφικά ακρωτηριασμένη, πολιτικά τελείως αδύναμη, το γερμανικό χρέος πανεύκολα ξεχνιέται και εξαφανίζεται!!

   Και τώρα ο Μητσοτάκης τί θα κάνει;

   Δύο είναι οι δρόμοι του:

Α) ή θα υποκύψει, θα εκτελέσει τις γερμανο-τουρκικές απαιτήσεις, θα «τα δώσει όλα», μένοντας στην Ιστορία, άλλος τρισχειρότερος Τσολάκογλου, το μαύρο προδοτικό πρόβατο ως εγκληματικός νεκροθάφτης της πατρίδας του, ή

Β) θα στείλει στο διάολο Γερμανούς, Αμερικανούς, Τούρκους και Σία, με την υποστήριξη νέων συμμαχιών και νέων πολιτικο-στρατιωτικών ισορροπιών.

   Αυτό όμως πρέπει να γίνει γρήγορα, ο χρόνος λιγοστεύει.

   Και εν τω μεταξύ ο λαός κοιμάται μες στο φόβο του κορωνοϊού και της οικονομικής απραγίας. Ω πόσο βολικό!

   Ολόκληρος ένας λαός, ολόκληρη μια νεολαία μέσα στη φοβερή αδράνεια της αδιαφορίας και της άγνοιας!

   Καλώς την λοιπόν την νέα Ελλάδα της αμερικανο-γερμανο-τουρκικής «ειρήνης»!

                                                                    Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

                                                                           Ελληνιστής

ΠΗΓΕΣ: NEWS BREAK (Μανώλης Κοττάκης, 19.8.2020) και PRO -NEWS (Θεόφραστος Ανδρεόπουλος, 21.8.2020).

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube