Weather Icon
Ελλάδα , Τουρκία 25 Αυγούστου 2020

Handelsblatt: Γερμανικοί φόβοι κλιμάκωσης της ελληνοτουρκικής κρίσης…

Handelsblatt: Γερμανικοί φόβοι κλιμάκωσης της ελληνοτουρκικής κρίσης…

H οικονομική εφημερίδα Handelsblatt επισημαίνει: «Η Γερμανία εντείνει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης στη διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σχετικά με τις έρευνες φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο. Ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας μεταβαίνει στην Αθήνα και την Άγκυρα την Τρίτη.

“Η Γερμανία προσπαθεί να διασφαλίσει ότι οι δύο κυβερνήσεις θα ξεκινήσουν άμεσο διάλογο και θα διευκρινίσουν απευθείας τα αμφιλεγόμενα ζητήματά μεταξύ τους, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών τη Δευτέρα στο Βερολίνο. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψιν μας τις εντάσεις στην περιοχή, συμπλήρωσε. Σε απάντηση στο ερώτημα κατά πόσο μπορεί να προκληθεί μια στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των δύο εταίρων του ΝΑΤΟ, ο εκπρόσωπος κατέστησε σαφές ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση της διαμάχης θα μπορούσε να έχει σοβαρότερες συνέπειες. Πρέπει να υπάρξουν μηνύματα αποκλιμάκωσης, δήλωσε. Οι εντάσεις επηρεάζουν ήδη τις σχέσεις μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας».

www.deencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube