Weather Icon
Ρωσία , Συρία 29 Αυγούστου 2020

H Ρωσία αναπτύσσει το προηγμένο anti-drone σύστημα “Sapsan-Konvoy” στα Συριακά εδάφη

H Ρωσία αναπτύσσει το προηγμένο anti-drone σύστημα “Sapsan-Konvoy” στα Συριακά εδάφη

Χωριανόπουλος Άγγελος

Η Ρωσία θα αναπτύξει το προηγμένο anti-drone μη επανδρωμένο σύστημα “Sapsan-Konvoy” στη Συρία, αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας Sergey Shoygu στις 28 Αυγούστου.

Ο Sergey Shoygu ανέφερε ότι το σύστημα μπορεί να σταλεί στη Συρία εάν περάσει επιτυχώς μια σειρά δοκιμών κατά τη διάρκεια των επερχόμενων στρατιωτικών ασκήσεων “Kavkaz-2020”.

“Υπάρχει ανάγκη να αναπτυχθούν μέσα όπως αυτό στα συριακά εδάφη, δεδομένου πως θα περάσει την έγκριση των ασκήσεων στρατηγικού προσωπικού διοίκησης Kavkaz-2020. Μετέπειτα θα σταλεί στα εδάφη της Συρίας για επιχειρησιακές δοκιμές”, ανέφερε ο Sergey Shoygu σύμφωνα με το RT.

Τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται από μαχητές αποτελούν σοβαρή απειλή για τα ρωσικά στρατεύματα που αναπτύσσονται στη Συρία. Τα τελευταία δύο χρόνια, δεκάδες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στοχοθέτησαν ρωσικές βάσεις στην εμπόλεμη χώρα.

Το Sapsan-Konvoy, το οποίο παρουσιάστηκε στο Διεθνές Στρατιωτικό-Τεχνικό Φόρουμ “Army-2020”, αναπτύχθηκε από την Concern Avtomatika. Το σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και να μπλοκάρει τα κανάλια GNSS τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σόιγκου έδωσε οδηγίες για τη δοκιμή και άλλων νέων οπλικών συστημάτων που παρουσιάστηκαν στο Army-2020 στη Συρία. Τα συστήματα δεν κατονομάστηκαν.

Ο ρωσικός στρατός έχει δοκιμάσει εκατοντάδες οπλικά συστήματα στη Συρία από την έναρξη των επιχειρήσεών το 2015. Πολλά συστήματα αποδείχθηκαν αποτελεσματικά, ενώ άλλα αναβαθμίστηκαν περαιτέρω.

Η επιχειρησιακή δοκιμή αμυντικών συστημάτων δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στις Ρωσικές Δυνάμεις οι οποίες τείνουν να δημιουργήσουν πρωτόγονες συνθήκες A2/AD πάνω από στρατηγικής σημασίας Συριακά εδάφη, όπως υψώματα και αυτοκινητοδρόμους. Ο ακριβής αριθμός συριακών συστημάτων μάχης που βρίσκεται εντός της Συρίας είναι άγνωστος. 

Με πληροφορίες από: southfront, vz.ru

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube