Weather Icon

Γαλλία: Υπό έρευνα στρατιωτικός αξιωματούχος για υποψία κατασκοπείας προς όφελος της Ρωσίας

Γαλλία: Υπό έρευνα στρατιωτικός αξιωματούχος για υποψία κατασκοπείας προς όφελος της Ρωσίας

Έρευνα διεξάγουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Γαλλίας για ανώτερο στρατιωτικό αξιωματούχο με την υποψία της κατασκοπείας προς όφελος της Ρωσίας.

Υπό έρευνα βρίσκεται ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος στη Γαλλία με την υποψία της κατασκοπείας προς όφελος της Ρωσίας, όπως έγινε γνωστό σήμερα, Κυριακή.

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή έρευνας για τον ανώτερο αξιωματούχο σχετικά με υποψίες παραβίασης ασφάλειας.«Ένας ανώτερος αξιωματούχος βρίσκεται υπό έρευνα για παραβίαση ασφάλειας» δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Europe 1.

Ωστόσο, η ίδια αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την επίμαχη υπόθεση. Περιορίστηκε να σημειώσει ότι εναπόκειται στα δικαστήρια να κάνουν τη δουλειά τους.

«Έχουμε λάβει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις» διαβεβαίωσε η Φλοράνς Παρλί.

Ο σταθμός Europe 1 μετέδωσε ότι ο στρατιωτικός αξιωματούχος βρισκόταν στην Ιταλία με το ΝΑΤΟ, και κατηγορήθηκε για προδοσία εν μέσω υποψιών ότι είχε μεταφέρει διαβαθμισμένα έγγραφα στις ρωσικές μυστικές υπηρσίες.

Σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό, πρόκειται για αντισυνταγματάρχη ο οποίος συνελήφθη από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας ενώ σχεδίαζε να επιστρέψει στην Ιταλία και μεταφέρθηκε στη φυλακή La Santé.

ΠΗΓΗ: sputniknews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube