REAL TIME |

Weather Icon

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης – Η Τουρκία καταγγέλλει Ελλάδα και Κύπρο σε ΕΕ, ΟΗΕ και ΝΑΤΟ

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης – Η Τουρκία καταγγέλλει Ελλάδα και Κύπρο σε ΕΕ, ΟΗΕ και ΝΑΤΟ

Επιστολή για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο με τις θέσεις της Τουρκίας απέστειλε χθες στους Υπουργούς Εξωτερικών των χωρών μελών και τον Ύπατο Εκπρόσωπο για θέματα εξωτερικής πολιτικής Τζοζέπ Μπορέλ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού σημειώνει ότι η επιστολή στάλθηκε πριν από το έκτακτο συμβούλιο των ΥΠΕΞ σήμερα μετά από σχετικό αίτημα της Ελλάδας.

Στην επιστολή του, ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρει ότι τα μονομερή βήματα και οι συμμαχίες της Ελλάδας και της ε/κ πλευράς απέκλεισαν την Τουρκία, παρά τις εκκλήσεις για συνεργασία και διάλογο της Άγκυρας και της «τδβκ», όπως αποκαλείται το ψευδοκράτος.

Αναφέρθηκε σε λεγόμενη θαλάσσια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, η οποία παραβιάζει τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας και του Λιβάνου, και καταδεικνύει την απροθυμία της Ελλάδας να ξεκινήσει έναν έντιμο διάλογο με την Τουρκία.

Οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ δεν πρέπει να υποφέρουν περαιτέρω λόγω των ιδιοτροπιών της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων, πρόσθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ο κ. Τσαβούσογλου κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να αντιταχθούν σε οποιαδήποτε άδικη – όπως ανέφερε – απόφαση που θα μπορούσε να ληφθεί εναντίον της Τουρκίας, η οποία έχει αποδείξει τις καλές της προθέσεις μέχρι τώρα πολλές φορές.

Αναφέρεται δε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με ομολόγους του από τη Βουλγαρία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία, και με τον επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.

Παρόμοιες επιστολές στάλθηκαν επίσης στον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες, τους ΥΠΕΞ των μόνιμων μελών του ΣΑ του ΟΗΕ και τον ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube