Weather Icon
Κορωνοϊός - Covid-19 , Υγεία 11 Αυγούστου 2020

Φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία στη μάχη κατά του κορωνοϊού με ενθαρρυντικά αποτελέσματα! Είχε κάνει αναφορά ο Τσιόδρας

Φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία στη μάχη κατά του κορωνοϊού με ενθαρρυντικά αποτελέσματα! Είχε κάνει αναφορά ο Τσιόδρας

σραηλινός εφευρέτης ισχυρίζεται ότι μια θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία έχει ελπιδοφόρα αποτελέσματα στην καταπολέμηση του κορωνοϊόυ. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Israel Times, η εν λόγω θεραπεία βελτίωσε σημαντικά την υγεία έξι ασθενών.

Ο Τζόναθαν Τζαβίτ έχει αναπτύξει μια μορφή της αβιπταντίλης – ενός φαρμάκου σε ενέσιμη μορφή – για τη θεραπεία σοβαρών περιπτώσεων κορωνοϊού. Μάλιστα η εν λόγω θεραπεία περνάει το στάδιο των κλινικών δοκιμών σε πέντε αμερικανικά νοσοκομεία. Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα αποτελέσματα, αλλά ο Τζαβίτ δημοσίευσε μια έκθεση που σύμφωνα με την οποία έξι ασθενείς που έλαβαν το εν λόγω φάρμακο κατέγραψαν σημαντική βελτίωση στην υγεία τους.

Η αβιπταντίλη είναι ένας σχηματισμός αγγειοδραστικού εντερικού πεπτιδίου , που εντοπίζεται σε υψηλές συγκεντρώσεις στους πνεύμονες και μπλοκάρει διάφορες φλεγμονώδεις κυτοκίνες.

Στο επίμαχο φάρμακο είχε αναφερθεί προ ημερών και ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Όπως είχε πει χαρακτηριστικά: «Ένα νέο φάρμακο, η αβιπταντίλη (aviptadil), για την οποία ήδη μιλήσαμε με τον πρόεδρο του ΕΟΦ, τον κύριο Φιλίππου, ήδη δείχνει ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε σοβαρά περιστατικά, μπλοκάροντας τον πολλαπλασιασμό του ιού στα κύτταρα του πνεύμονα, αλλά και έχοντας ευεργετικά αποτελέσματα στα μονοκύτταρα», είπε ο κ. Τσιόδρας, αναφερόμενος στα τελευταία νέα για την αντιμετώπιση και πρόληψη του κορωνοϊού.

Ο ίδιος είπε ότι υπήρχαν αρκετά υποψήφια φάρμακα, όμως «δυστυχώς κάποια δεν κατάφεραν να πιάσουν τα αποτελέσματα που περιμέναμε, όπως το φάρμακο tocilizumab, σε μελέτη φάσης ΙΙΙ ασθενών με σοβαρή πνευμονία». Όσο για τη χλωροκίνη, για την οποία είχε γίνει πολύς λόγος από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας, ο καθηγητής είπε ότι «ο γρίφος συνεχίζεται. Υπάρχουν κυρίως αρνητικά αποτελέσματα στις περισσότερες μελέτες και κάποια θετικά αποτελέσματα από μεγάλη μελέτη στην Ισπανία». Η δεξαμεθαζόνη, ένα είδος κορτιζόνης, ένα φθηνό και γνωστό φάρμακο, φαίνεται να μειώνει τους θανάτους σε μια μεγάλη κλινική μελέτη, η οποία αφορούσε σοβαρά περιστατικά και περιλαμβάνεται και στον αλγόριθμο της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube