Weather Icon

Έντονη αμερικανική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο ζήτησε ο Δένδιας από τον Πομπέο

Έντονη αμερικανική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο ζήτησε ο Δένδιας από τον Πομπέο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δένδιας ζήτησε από τον κ. Πομπέο εμφανή ή αφανή παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή (σσ. της Ανατολικής Μεσογείου), που θα οδηγήσει στην αποκλιμάκωση της έντασης

Πιο εμφανή αμερικανική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, από τον αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, στον απόηχο των τουρκικών προκλήσεων στην περιοχή.
.
Κατά τη συνάντησή τους, στη Βιέννη, ο Νίκος Δένδιας παρουσίασε με ντοκουμέντα τον παραλογισμό της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ευχαρίστησε τον Μάικ Πομπέο για την ξεκάθαρη δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ζήτησε εμφανή αμερικανική παρουσία στην περιοχή που θα συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της έντασης.

Αλληλεγγύη από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Προηγουμένως, την απόλυτη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών των «27» όσον αφορά την κατάσταση που διαμορφώνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Ανατολική Μεσόγειο.
.
Ωστόσο, σχετικά με το ενδεχόμενο ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, το ζήτημα θα συζητηθεί στις 28 Αυγούστου, κατά το επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ένωσης στο Βερολίνο.
.
Κατά την τηλεδιάσκεψη ο υπουργός Εξωτερικών παρουσίασε στους ομολόγους του, όπως είχε προαναγγείλει την Πέμπτη, ντοκουμέντα για τα πραγματικά γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τους ανυπόστατους τουρκικούς ισχυρισμούς για ζημιά στη φρεγάτα «Λήμνος».
.
Υπέρ των ελληνικών θέσεων τάχθηκαν κατά την τηλεδιάσκεψη Γαλλία, Αυστρία, Ιρλανδία, Πολωνία και Ιταλία.
.
in.gr/
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube